17.06.12

Köiel üle Niagara joa

Ma ei tea, kas see uudis mehest, kes kõndis köiel Ameerika poolt Kanadasse, Eestis jalgpalli kõrval üldse uudistesse jõudis :) Siin on sellest juba mõna aega räägitud, kas ikka üldse lubatakse tal köit üles tõmmata või mitte. Nic Wallenda ütlebki, et kõige raskem kogu asja juures oligi loa saamine, sest üle saja aasta juba ei lubata mingeid trikimehi joale. Viimaks ikka oldi nõus, kuigi tema pidi ise kõik kulud kandma (kaasa arvatud politsei kohalolek, tema võimalik päästmine jne.) USA tv-jaam ABC lubas küll osaliselt toetada, kandis otse sündmust üle, kuid pani tingimuseks, et Nic peab olema köie külge kinnitatud. Mina arvasin, et ikka omakasupüüdlikel eesmärkidel, sest ABCl oli õigus ka esimeseks intervjuuks. Kes tahaks mehe uppumisest rääkida. Kui soovid teda toetada, siis võid minna siia lehele. Erineva toetussumma eest saad erineva tänu (siiani pole veel keegi kümmet tuhandet maksunud, mille peale läheb Nic toetaja koju ning õpetab köielkõndi ;)

Nic Wallenda on pärit tsirkuseartistide suguvõsast, ta võib oma esivanemaid seitse põlve tagasi lugeda (kusagile 1700ndatesse Euroopas), kes just selle alaga tegelenud on! Nende eripäraks on olnud, et nad ei kasuta kaitsevõrke, ja muid turvameetmeid ja nõnda on paljud ka elu kaotanud. Aga eks tsirkus ole tal juba veres. Tema nimel on mitu rekordit, nüüd siis ka Niagara juga. Kuid ta tunnistab, et ilm oli tema vastu. Udu ja tugevad tuuleiilid ei teinud asja lihtsamaks. Kuna Nic oli väga lähedal alla tuhisevale veele, siis ei näinud ta kohati köit. Kuid üle ta sai ilma äpardusteta. Nüüd on sihil Grand Canyon.

Televaatajaid oli rekordiliselt palju. Meie muidugi mitte, sest meil pole mida vaadata :D Aga ma arvan, et poleks ikkagi vaadanud. Miski ei tõmmanud ka Niagarale kohale minema, kus inimesi oli tavapärasest kõige rahvarohkemast õhtust (uue aasta vastuvõtt) topelt nii palju. Pean tunnistama, et mind pole tsirkus kunagi väga tõmmanud. Vaatasin küll kunagi huviga Vene jaamadelt üle kantavaid tsirkuseetendusi, kuid olin alati hirmul, äkki juhtub midagi... Nüüd enam ei taha eriti seda sorti põnevust.

2 kommentaari:

  1. Mine vaata Cirque du Soleil´d, see on midagi enamat kui trikid ja põnevus. Ka tsirkus võib olla kunst. Õnneks just siin, Kanadas ;)

    VastaKustuta
  2. On küll tõsi :) Kirjutasin nende vabaõhuesinemisest mõni aasta tagasi, aga siiani pole veel "päris" etendusele jõudnud (kuigi seekord kaalun juba tõsisemalt, sest Mari tahaks vist ka vaatama minna).

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)