26.06.12

Pidukook


Pühapäevaks oli Mari kutsunud oma koolisõpru külla. Kooli lõpu puhul ja ette sünnipäeva tähistama, sest sel ajal on ta parasjagu Eestis. Pealegi on suvel väga raske noori kokku saada. Küpsetasin enda arust väga maitsva koogi. Sain inspiratsiooni siit ja tema idee tuli siit. Retsepti järgi oleks pidanud sellest tulema shokolaadi-maasika-mangokook. Aga Mari soovil jätsin mango välja ning asendasin maasikatega. Tegin toormoosi ja segasin seda ning maasikatükke vahukoore-toorjuustu segusse. Maasikatarretise osa sai ka hoopis toormoosist, panin zhelatiini sisse :) Ning kaunistasin kakaopulbriga. Nagu üks külaline mainis, maksaks mõni ei tea mis hinda sellise uhke tordi eest.


Koogipõhi
2 muna
1 dl suhkrut
3 spl kartulijahu
3 spl kakaopulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
Sega kõik ning küpseta 175 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

Koogipõhja peale:
u. 3 spl maasikatoormoosi

Maasika-toorjuustukiht:
200 g toorjuustu (vahusta ja lisa järgnev)
2 dl vahukoort (vahusta)
2 tl vanilisuhkrut
maitse järgi suhkrut (u.0,5-0,75 dl)
u. 3 dl maasikatoormoosi
maasikatükke
2 spl sidrunimahla, mille sisse sega...
4 zhelatiinilehte

Shokolaadikiht:
180 g tumedat shokolaadi (sulata)
2 dl vahukoort (vahusta ja lisa suhkrud, sega shokolaadiga ja zhelatiiniga)
1 tl vanillisuhkrut
(soovi korral toorjuustu)
maitse järgi suhkrut
2 zhelatiinilehte
u 1 spl vett zhelatiini jaoks

Maasikakiht:
maasikatoormoosi (umbes 6 dl)
zheltaiiniseguks
2 spl vett
2 zhelatiinilehte

Kaunistuseks vahukoort, millele raputasin kakoapulbrit, kõige peale shokolaadimaasikaid. Head isu!

Bottom layer
2 eggs
1 cup sugar
3 tablespoons potato starch
3 tablespoons cocoa powder
1/2 teaspoon baking powder
Mix all and bake in oven at 175 C (380F) for about 15-20 minutes.

Let it cool and spread about 3 tablespoons of strawberry jam over it.

Strawberry cream cheese layer:
200 g cream cheese
2 dl whipping cream 

2 teaspoons vanilla sugar
sugar to taste (about 0.5 to 0, 75 dl)
3 dl fresh strawberry jam
diced strawberries
2 tablespoons lemon juice, mixed in with ...
4 tsp gelatine

Chocolate layer:
180 g dark chocolate (melted)
2 dl whipping cream
1 teaspoon vanilla sugar
(cream cheese if desired)
Sugar to taste
2 tsp gelatine
about 1 tablespoon water, for gelatin


Strawberry Layer:
fresh strawberry jam (about 6 dl)
2 tablespoons water
2 tsp gelatine


dl is about half a cup (a bit less)
I brought some measuring cups with me last time I was in Estonia. I have too many Estonian cooking books ;)

After each layer put the cake into the fridge and let it set. Decorated with whipped cream, and cocoa powder. Made some chocolate strawberries decorated with white chocolate Enjoy!

10 kommentaari:

  1. See tort on nii isuaratav, et ma kohe kindlasti proovin seda teha.

    VastaKustuta
  2. Imeilus ja kindlasti ka imemaitsev. Tore, et retsepti ka kirja panid. Nyyd saan ise ka katsetada jargmisel pidulikul puhul :)

    Tuhat tervitust,
    Eva

    VastaKustuta
  3. Tundub tõesti hea olevat. Ajasid kohe isu peale. :)
    Kas sel suvel kohtume Tallinnas ka? Ehk julgeb Kristingi siis Sinu tüdrukud üle vaadata. :)

    VastaKustuta
  4. Päris hea kook sai, jah, kui võin ise nii öelda :) Jäi veel kirjutamata, et iga kiht tuleb muidugi lasta enne järgmist külmas tarretuda.

    Sille, saame ikka kokku, eks ma anna teada, kui ka kohal olen.

    VastaKustuta
  5. Ilus tort küll, just mõistatasin, kuidas see Sul püsti püsis, aga kui tarretada lasta, siis jah. Ise vist mäassama ei viitsi hakata selle valmistamisega, aga sööksin hea meelega.

    VastaKustuta
  6. Paistab jube hea olevat. Ja ilus ka :)

    VastaKustuta
  7. Anonüümne29/6/12 05:16

    Sa oled nii andekas koogimeister! Kindlasti proovin ka. Aga ega mul vist kannatust jätku nii ilusaid maasikaid teha...
    Tarretis on lapsepõlve lemmik. ei saa aru, miks ma enam seda ei tee, nii hea ja lihtne. Koogis seda enam maitsev. Sõbranna tegi kausimagustoitu, padulihtne, suures kausis tarretis, sinna peale nagu trifles biskviit kreemi sees, vaarikad ja peale vahukoor.
    Kroonijuveel

    VastaKustuta
  8. Mulle on alati kookide tegemine meeldinud. Kui poleks ülikooli läinud, oleksin hoopis kondiitriks õppinud, vähemalt nii ma kunagi mõtlesin. Nüüd teen asjaarmastajana kodus ja vahel võtan külla kaasa.
    Tegelikult läheb aga selle koogi valmistamine palju lihtsamalt kui arvata võib! Isegi maasikatega jändamine! Nii et tasub ikka ära proovida. Ise on mulle ka alati tarretised meeldinud. Siin maal aga seostatakse seda millegipärast paljus laste toiduga ja haiglas antakse ka peale opi :)

    VastaKustuta
  9. Mul on hea meel kõigi kiidusõnade eest, isegi kui need ju tegelikult piltide põhjal jagatud :)
    Panin oma näoraamatuse asja üles ning nii armas oli ühe sõbra arvamine, kes kiiruga pilgu üle lasi ning mõtles, et olin mingist ajakirjast koogi pildi leidnud. Kuna ta juhtumisi mulle päris lähedal elab, siis sai ta koogist viimase tüki endale.

    VastaKustuta
  10. Ohsaaa, milline uhke ja kuninglik tort !!!! Maitsmata usun, et see viis keele alla :) Kui kannatust jaguks, äkki prooviks kunagi isegi teha :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)