09.01.13

Costa Rica majad ja inimesed


Klõpsisin hulgaliselt pilte majadest, millest mööda sõitsime. Neid oli laias laastus... uhkeid ja päris õnnetuid. Kallimatel olid akendel trellid ees või kõrged aiad ümber. Nagu hiljem lugesin, ikka selle eest, et vargapoisse eemal hoida. Teisalt pidi hästi mõjuma, kui vähemalt üks inimene kodus. Siis ei kiputa ka sisse murdma.


Costa Ricas on turism suur äri, mis tähendab, et väga palju inimesi saavad tööd just sel alal. Pean ütlema, et hotellis nägime pidevalt ringi toimetavaid inimesi, kes proovisid kõike uhke ja säravana hoida. Muide tööle võib saada ka selle kollase koolibussiga. Ning tänu sellele, et turism on nõudnud ka teede parandusi, on tee tööle palju kiiremaks läinud. Mõnda aega tagasi pidid vaesekesed juba poole öö pealt üles tõusma, et lapsed saaks kooli saadetud ning ise õigeks ajaks kohale jõutud.

Huvitav on, et riigi töötute arv võiks palju suurem olla, kui see on. Väga palju on töökohti, mis maksavad küll vähe, kuid annavad mingisuguse sissetuleku. Eriti põllumajanduses. Samas ei saa me ainult kuuldu põhjal järeldusi teha, kui pole ise seal elanud...  Kui selline majake kõrgel künkal oleks, nagu allpool oleval pildil, siis ei ütleks ehk sellestki ära ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)