05.01.13

Palo Verde rahvuspark Costa Ricas


Nüüd, mil Toronto lumekatte all, võiks ju veel Costa Rica reisi meenutada. Vahepeal on nii kiire olnud kõigi pühade ja aastavahetusega :) Kõige meeldejäävam oli kindlasti paadireis Palo Verde rahvuspargis. Costa Ricas on 26 rahvusparki (27% riigi alast on kaitse all) ning ökoturism on maailmatasemel. Nende tegevust seatakse paljudele teistele eeskujuks. Costa Rica on oma liigirikkuse poolest 20 esimese riigi hulgas. Seal on üle poole miljoni liigi, maailmas üldse leiduvatest liikidest leiab lausa 4% selle pisikese pinna pealt (kõige tihedam bioloogiline mitmekesisus maailmas). Sajad liigid on sellised, mida leidubki ainult Costa Ricas (konnad, maod, sisalikud jne)! Koos Panamaga moodustab Costa Rica justkui silla kahe Ameerika vahel, mis tähendas nende erinevate kontinentide fauna segunemist. Lisaks peatuvad paljud rändlinnud seal. (Loe siit rohkem looduse ja loomade kohta). Mureks on puude mahavõtmine, kuid nagu aru sain, on nad palju õppinud oma vigadest ning samal ajal käib ka laastatud aladele puude istutamine.


Olime jõe peal kokku umbes kaks tundi. Kõige enam meelitas sellest osa võtma lubadus KINDLASTI loomi ja linde näha. Ning pettuma me ei pidanud. Ole aga lahti ja muudkui plõksi pilte. Ainult suure pildistamise tuhinas olkes võinud paat kergelt kummuli käia, sest mõned arvasid, et oma kohalt peaks üles kargama, et teiselt poolt mõni pilt napsata. Meie giid sundis siiski kõik kohtadele ning lubas, et huvitavamates kohtades keeratakse teine külg ette. Peale seda istusid kõik kenasti kohtadel, kellelgi ei olnud soovi krokodillidega koos vette ujuma minna :) Ja veel üks vihje, tundub, mida varem jõe peale saada, seda rohkem näed. Nii pole teised uudishimulikud turistid loomi eemale hirmutanud.

Hästi tore hommikupoolik sai Costa Rica looduses veedetud. Tunnistan, et on ikka teine asi loomaaia asemel loomade-lindudega looduses silmitsi seista. Lisaks veel pisut põnevust, kui kohalikud paadijuhid otsustasid proovida, kumma mootor ikka vägevam on, nõnda et vesi kaugele-kõrgele pritsis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)