02.02.13

Juuretisega sai


Proovisin nüüd ära, kuidas juuretisega sai välja tuleks. Alustuseks kasutasin leiva juuretist ning igaks juhuks panin rohkem täistera nisujahu ja mitmeviljajahu, sest kusagilt lugesin, et need meeldivad juuretisebakteritele rohkem. Ma ei hakka ju neile seda keelama, mis meeldib ;) Lisaks natuke valget nisujahu ka. Kerkis imehästi. Küpses samuti mõnusalt, hea koorik tuli peale. Maitse poolest... nii ja naa. Tom arvas, nagu valga sepik, kui keegi seda mäletab :) Mina ei mäleta. On tõesti rohkem sepiku moodi. Lisaks veel hapukas. Vist isegi natuke liiga hapu. Kuid proovin kindlasti edasi katsetada (Tom küll muretses, kas ta ikka tavalist saia ka saab. No küll saab, kui ta hea poiss on :D). Nüüd on juba valgest taignast eraldi juuretis kõrvale pandud. Proovin järgmine kord natuke rohkem suhkrut panna ning muidugi võiks ka seemneid lisada.

4 kommentaari:

  1. Haputaigna sai maitsebki nagu sepik. Meil müüakse poes poola kaupade hulgas poolakate retsepti järgi küpsetatud( milles kasutavad rukist ja otra ka nisu kõrval) ja kohalike supermarketite tehtud haputaigna saia-sepikut ja pean ütlema, et lemmikuks on ikka San Francisco moodi haputaigna sai või sepik tema õhulise tekstuuri tõttu. Ise pole seda veel proovinud teha,aga retsept on selline:
    http://www.weekendbakery.com/posts/san-francisco-style-sourdough-bread/
    Mässamist selle valmistamisega vist on omajagu, aga tulemus peaks seda väärt olema.

    VastaKustuta
  2. Tundub huvitav. Kui rohkem aega ehk proovin ära ka.

    VastaKustuta
  3. Väga ilus näeb välja! Mulle Valga sepik väga maitses, meie väikelinna leivakombinaadis tehti ka seda ja saime vahel otse ahjust. Need, kes pakkisid, andsid tuttavatele lastele otse liinilt praaksaiu ja leibu ja sepikuid. No ja väikelinnas olidki ju kõik tuttavad :)

    VastaKustuta
  4. Tegelikult tore, et saiu nõnda jagati. Uskumatu, kuidas siin ühiskonnas sellised praagid või ülejäägid prügikasti rändavad.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)