22.04.13

Tervislik õhtusöök


Mul käivad nüüd asjad küll aegluubis või õieti pole viimasel ajal eriti tahtmist arvuti taga istuda. Igal juhul eelmisel laupäeval oli tore võimalus Tartu College'is Marika Blossfeldti tervislikku toitu maitsta. VEMU ehk Välis-Eesti Muuseumi fond korraldas tulutoova õhtu ning kutsus kokkama New Yorgi ja Eesti vahel kodu jagava Marika. (Need, kes näiteks Õhtusöök viiele vaatavad, võivad teda näha siin). 

Toidud olid huvitavad ja tegelikult ju maitsvad ka. Õnneks pakkus ta lisaks "jänesetoidule" siiski kala, sest muidu poleks vist ükski tugevama poole esindaja kohale tulnud ;) Ega minagi poleks läinud, sest piletihind oli ikka päris soolane (loomulikult, sest tegemist oli ju toetuste kogumisega, et muuseum ikka lõpuks püsti saaks). Aga õnneks toetas pank üritust ning minu vaevaks jäi lihtsalt kohale tulla. 

Rahvast oli parasjagu. Fuajees shampuseklaas käes ja suupisteid näksides sai terve tund aega juttu aetud, kusjuures jutt muutus iga minutiga järjest kõvemaks, nii et tegelikult oli juba raske kuulda, mida kaasvestleja parasjagu öelda tahtis :) Viimaks lasti meid ikka peoruumi, mis oli kui pulmadeks ehitud.


Toitudest ehk nii palju, et polenta pole minu maitsele (kuidagi liiga palju oli seda taldrikul), väike muffin ubadest oli ok, shokolaadikoogid jätavad mind üldiselt külmaks. Püreesupp meeldis, siidiselt mõnus ja kala kõrvale pakutud salat oli hea. Kogu selle kokkamise viis läbi aga kohalik meeskond Susi Holmbergi juhatusel (ja muidugi Marika näpunäidete järel). Tore on näha tema kõrval ka kahte noort eestlast Kristina Kald ja Paul Lillakas (keda ma Eesti Kooli ajast hästi tean ;). Tore, kui noored oma kutsumuse leiavad.
Kaks viimast pilti on laenatud VEMU kodulehelt ja pildistajaks on Taavi Tamtik (seal on veel hulgaliselt fotosid siinsetest eestlastest ;).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)