21.05.13

Lapsed saavad suureks...


Kahe silma vahele jäi üks foto, mis on kümneaastase vahega võetud minu sünnipäeval :) Lapsed on küll teistpidi pildile sattunud. Oleme nüüd nii kaugel, et vaatan oma vanemat last ja ei taha kuidagi uskuda, kui suureks ta sirgunud on. Sügisest alustab ta oma õpingutega juba Toronto Ülikoolis. Inseneriteadus jäi tal oma 92% keskmisega siiski kättesaamatuks (vaatasime, et oodati kuni 97%). Samas ei saanud ta ka elektri/kompuutriinseneri kursusele, kus nõuti hulga madalamat keskmist, ta võeti vastu mehhanikainseneriks õppima. Ei saanudki aru, mis põhimõttel, sest sinnasaamise keskmine pidi olema palju kõrgem kui elektriinseneridel. igal juhul mõtles ta pisut ning otsustas, et võtab pakkumise vastu. Sest peale esimest aastat saaks ta vahetada oma suunda, kui soovib, sest alguses õpitakse üsna sarnaseid asju. Ja eks üliõpilasi kuku välja ka (näiteks need, kes oma hindeid on ostnud, vaata seda postitust ;)

Ta oli ka vastu võetud Waterloo Ülikooli  (mida siinsed elanikud peavad ikka parimate ülikoolide hulka kuuluvaks, kuigi statistika järgi on Toronto Ülikool oma inseneriteaduskonnaga maailmatasemel Kanada kõrgkoolidest kõige paremale kohale jõudnud; aga ega vana usku saa muuta. Samas pakuvad nad programmi, mis lubab vahepeal praktilist tööd teha). Ka Ryersoni oli ta vastu võetud elektri/kompuutri alale. Selle jättis ta kohe välja, mis sest et seegi on Torontos. Waterloo asub umbes 110km linnast väljas, kuid Mari on meil selline praktiline, kes ei taha lisakulusid tekitada ning Torontos edasi õppides saab ta ju kodus elada. Ise on ta oma otsusega väga rahul. Juba on ta kutsutud Toronto Ülikooli naisinseneride grupitööst osalema, laupäeval toimub mingi üritus.

8 kommentaari:

  1. Lapsed on küll kasvanud, aga emme ikka sama noor ja ilus :). Tubli laps sul, tore, et on valinud inseneriala. Kas ülikooli saamine ongi keskmise hinde järgi, ilma eksamiteta? Väga kõrged nõudmised inseneriteaduses...

    VastaKustuta
  2. Kui sind iga päev ei näeks siis arvaks, et oled photoshoppinud neid pilte :)

    VastaKustuta
  3. Uskumatu, et sa pole 10 aastaga üldse muutunud!
    Kus või millega seotuna Mari oma tulevikku insenerina näeb? Perspektiivne eriala igal juhul.

    VastaKustuta
  4. Ikka on ju muutunud - nooremaks !

    VastaKustuta
  5. Aitäh-aitäh kõigi kenade sõnade eest! Ise vaatan küll seda vana pilti ja ei jõua imestada, kui nooruke ma seal paistan. Ja murelikum :)
    Sissesaamine peale keskkooli ongi keskmise hinde alusel. Ja seda esialgu tingimis, kui hinded peale seda kukuvad, siis unusta õpingud ära. Nii et usin tuupimine käib ikka edas.
    Mis Mari oma haridusega peale hakkab, selgub ilmselt õpingute käigus, kui toimub erialadele spetsialiseerumine. Esialgu käib kõik üldisel tasemel.

    VastaKustuta
  6. Minu arvates on ka ainult prillid muutunud ja juuksed pikemaks kasvanud :)

    VastaKustuta
  7. Kihvt niimoodi sarnaseid pilte vorrelda, peab ka kunagi jargi tegema :)

    VastaKustuta
  8. Lapsed saavad suureks tõestikohutava kiirusega. Hea, et me ise ei vanane. :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)