25.08.14

2014 Eestis - Haapsalu


Haapsalu lossi uued valitsejad :) 


Arvan, et oli kena algus reisile :) Väike armas linnake, mis on tõeliselt kauniks tehtud. Sattusime sinna, kui oli käimas jooga "suurlaager". Lastele tegi palju nalja, kui üle lossihoovi kõlas ühine "hmmm...."


Loomulikult sai lossis ringi kolatud. Mari sattus vaimustusse iidsest arstirõivast, mida kasutati katkuepideemida ajal. Toredad olid kõik need väljapanekud. Loomulikult hirmus palju trepiastmeid, mida me kogu reisi ajal kokku ei jõuaks lugeda :)


Kirke ei ütle kunagi ära teatraalse esinemise võimalusest :)


Haapsalus oli tore ringi käia. Pitsilises kuursaalis sai kõhu korralikult täis. Kõrvallauas istuv pere aitas mul pisut rootsi keelt meelde tuletada :) Parkisime auto juhtumisi pitsikeskuse ette, ei olnudki vaja seda kaugelt otsima minna. Üks Haapsalu salli raamatu autoritest juhtus kohal oelma. Oleks saanud ju autogrammigi minna küsima nagu üks lahke töötaja soovitas, kuid raamat oli mul ju Tallinnas. Kindlasti oleks palju küsida, sest olen ikkagi päris algaja pitsikuduja, kuid nõnda äkki ei tule ju midagi meelde :) Nancy Bush, kelle innustusel mina sallikudumise ette võtsin, olevat ka linnas. Kevadel tellisin endale kõik kolm Eestis viimaste aastate jooksul välja antud pitsikudumisteost (ühe neist küll inglise keeles, sest eestikeelne oli juba otsas) ja tassisisin need kenasti Kanadasse kaasa.

Pitsipäevale sel aastal ma ei jõudnud. Pean ilmselt järgmine kord oma Eesti-külastust nõnda seadma, et päev sisse jääks :)  Küsisin tüdrukute käest, kuidas neile meeldiks kootud pitsiline pulmakleit. Mõlemad arvasid, et oleks tore küll. Aga pean vist hakkama juba nüüd kuduma, kui tahan need valmis saada :D
Kahju, et ei saanud kokku imelahke Liinaga, kes Haapsalu külastuse kohta häid nõuandeid jagas. Ehk siis järgmine kord!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)