04.05.19

Neid inimesi pole olemas

Hiljuti sattus mu ette minu meelest midagi eriti põnevat. Kõrval oleval fotol on inimesed, keda pole olemas! Tehisintellekti ehk AI abiga on võimalik luua väga tõetruult välja nägevaid isikuid. Mis sobib näiteks hästi moeloojatele. Minu esimene küsimus kerkis muidugi kohe selle üle, et modellidel kaovad nõnda töökohad... Või suurel osal kaob töö. Huvitav, kas nad on juba mures selle üle :-) Samas võrreldes modellide tööd mõnekümne aasta tagusega, siis samasuguseid supermodelle, kellest isegi moega eemal seisvad inimesed teadsid, enam minu meelest pole.

Üleüldse on masinate ja robotite võidukäiguga lugematu arv töid ära kadunud. Samas muidugi ka hulk uusi asemele tulnud. Ma ei arva, et keegi paarsada aastat tagasi modellitööd tegid ;-) 

Igal juhul, siin on link, kust ma kõik need pildid leidsin. Ja siin pikem kirjutis selle põneva uue "leiutise" kohta.

3 kommentaari:

  1. Kas keegi on näinud kunagi ühte füüsiliselt eksisteerivat Bitcoini ? :)

    VastaKustuta
  2. Ma usun, et ikka jäävad päris modellid ka. Mulle väga ei meeldi idee, et masin saab kõigega hakkama. Inimesel on see ettearvamatuse faktor, mida masinal on raske järele teha.
    Rääkides tuntud modellidest, siis mul on instagrammis lemmik meesmodell Jon Kortajarena https://www.instagram.com/kortajarenajon/ Ta on omal alal suht tuntud. See on küll kergem töö kui näitlejatel, aga midagi sarnast. Ma arvan, et head filmi ei saa ka ilma päris näitlejateta teha.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)