tag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post2597580920408072313..comments2024-03-21T03:09:38.996-04:00Comments on MINU KANADA ELU: Piparkoogidenetimmhttp://www.blogger.com/profile/18030740326331832871noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-44471338919640181812007-12-28T21:28:00.000-05:002007-12-28T21:28:00.000-05:00Tee jaoks kasutan ühe tassi peale umbes 15 kardemo...Tee jaoks kasutan ühe tassi peale umbes 15 kardemonikauna kesta (võtan tavaliselt silma järgi, aga mida rohkem panna, seda tugevam maitse), mille peale valan keema läinud vee. Näpuotsaga ingverit ning lasen sel tõmmata umbes 5 minutit.<br><br>Lugsin huvi pärast, milliseid variante internet annab ja leidsin teesid, mille sisse kasutatakse kergelt purustatud kaunasid. Minu variant põhineb otse ühe indialase käest.<br><br>Mu ühe töökaaslase ema joob näiteks ingverijuurest tehtud teed (ta väidab, et see peab olema orgaaniliselt kasvatatud, kuid ma suhtun suhteliselt skeptiliselt kõigesse orgaanilisse, mul on kuri kahtlus, et kogu asi on ainult rahategemise eesmärgil püsti aetud. Minu „orgaaniliselt” kasvatatud õunad tagaaias on pidevalt ussitanud...)<br><br>Veel kardemoni kohta internetis:<br>Kardemon kuulub igivanade maitseainete hulka pärinedes India lõunaosa metsadest, kus see taim kunagi metsikuna kasvas. Vanad egiptlased närisid kardemoni seemneid hambapasta asemel, kreeklased ja roomlased kasutasid lõhnaõlina. Viikingid avastasid kardemoni umbes tuhat aastat tagasi ja tõid muidugi koju tagasi. Siiamaani on kardemon eriliselt populaarne Skandinaavias.<br>Huvitav on fakt, et ta on pandud hinna poolest safrani järel teisele kohale.killukehttps://www.blogger.com/profile/18030740326331832871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-64440015242378519492007-12-27T21:52:00.000-05:002007-12-27T21:52:00.000-05:00Ma ka otsisin jahvatatud kardemoni tükk aega, aga ...Ma ka otsisin jahvatatud kardemoni tükk aega, aga isegi jahvatamata kardemoni oli vist ainult kahes poes. Lõpuks leidsin Whole Foods'ist ainult ühe firma jahvatatud kardemoni (teisi maitseaineid oli valida mitme erineva firma ja purgi suuruse vahel). Kahjuks mulle keegi ei öelnud, et õigem on ise jahvatada, ise ka loomulikult ei taibanud. Eelmisel aastal oli mul veel Eestist toodud jahvatamata kardemoni, aga see sai otsa ja sel aastal läksin lihtsama vastupanu teed, ostsin jahvatatud.<br>Kuidas Sa seda kardemoni-ingveri teed teed? Kas viitsiksid kogused ja tegemise järjekorra siia kirjutada?<br>Olen mitmest välismaal elava eestlase blogist lugenud, kuidas ise piparkoogitainast tehakse ja et kardemoni on raske leida (nii Ungaris kui Brasiilias).<br>Ilus on küll teie lumises linnas praegu :)Reedehttps://www.blogger.com/profile/00643455135032509204noreply@blogger.com