tag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post5599618182073824944..comments2024-03-21T03:09:38.996-04:00Comments on MINU KANADA ELU: Verivorstid, tegu nr.2enetimmhttp://www.blogger.com/profile/18030740326331832871noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-3444686842650304832014-12-21T22:05:00.471-05:002014-12-21T22:05:00.471-05:00Aitäh! Ehk vôtan ka järgmisel aastal selle teo ett...Aitäh! Ehk vôtan ka järgmisel aastal selle teo ette :)Dagnehttps://www.blogger.com/profile/02747751495912035216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-57371610703666628102014-12-21T21:36:48.171-05:002014-12-21T21:36:48.171-05:00Kuivatatud vere otsa sattusin eelmisel aastal, kui...Kuivatatud vere otsa sattusin eelmisel aastal, kui hakkasin uurima, kust verd saaks. Torontos on mõned kohad, kus saaks ka värsket verd, aga see pole ka nii, et lähed kohale ja ostad. Igal aastal kuulen juttu, kus siinsed eestlased üksteiselt uurivad, kust verd saab. Paar aastat tagasi keelati minu meelest selle müüminegi. Aga mõnelt hiina lihunikult ja vist ka poolakate käest pidi ikka saama. <br><br>Igal juhul olin mina eriliselt mugav, nii et internetis verd taga ajades sattusin läbi mingi kanadalste foorumi eBay poele <a href="http://stores.ebay.co.uk/tongmasterseasonings" rel="nofollow">Tongmaster</a>. Nemad müüvad nii kuivatatud verd kui ka muud vorstitegemiseks vajalikku (tellisin sealt ka seasooled). Nad on tegelikult Suurbritannia pood. Eelmisel aastal uurides, sain aru, et EU on ranged piirid värskele verele pannud ja nõnda on hakatud kuivatatud verd tootma. Inglased armastavad ju oma blood puddingut :) Tundub, et Tongmastersitel on turgu nii siin kui USAs, neil on lausa telefoninumbrid vastavates maades.killukehttps://www.blogger.com/profile/18030740326331832871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-87706968052818801752014-12-21T18:05:02.890-05:002014-12-21T18:05:02.890-05:00Tere! Kust te kuivatatud verd saite? (Ma ka Kanada...Tere! Kust te kuivatatud verd saite? (Ma ka Kanadas aga läänerannikul)Dagnehttps://www.blogger.com/profile/02747751495912035216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-86280603214918555562014-12-21T17:11:35.173-05:002014-12-21T17:11:35.173-05:00Ma tegin täna ülejäänud soolest sealihavorsti. Sea...Ma tegin täna ülejäänud soolest sealihavorsti. Sealiha oli mul päris palju ostetud :) Teinekord võiks muidugi ka arvestada rohkem verivorstide jaoks.<br>Unustasin kirjutamast, et soovitatakse ka natuke täidist panni peal valmis küpsetada, seda maitsta ning aru saada, mis veel puud on. Mõtlesin korra selle peale, aga siis tundus panni väljavõtmine liiga tüütu :)killukehttps://www.blogger.com/profile/18030740326331832871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-480000073206889931.post-53831461424786537622014-12-21T16:37:19.572-05:002014-12-21T16:37:19.572-05:00Väga ahvatleva väljanägemisega vorstid, kindlasti ...Väga ahvatleva väljanägemisega vorstid, kindlasti maitsvad ka! Maitsestamine on jah üsna keeruline, mul käib see katse-eksituse meetodil. Keeduvette panin viimane kord paar puljongikuubikut, arvestusega, et soola keeb veidi välja. Kipuvad ikka natuke magedad, aga ei taha üle ka soolata. Tangu panin ka vähem ja sealiha rohkem, justkui tulid "vorstisemad". Ringvaates ütles õigesti, et liha peab päris kõvasti panema, muidu ei tule head maitset.<br>Mul jäi soolikat üle ja tegin kartulivorste ka, need tulid eriti maitsvad.pagulanehttps://www.blogger.com/profile/11075919297835838630noreply@blogger.com