10.02.09

Raamaturiiul


Ruth Rendell „Portobello”
Mulle on Rendell'i krimiromaanid alati väga meeldinud. Ning seegi kord ei pidanud ma pettuma. Lugu on samas väga omapäraselt üles ehitatud ning ei jälgi sugugi tüüpilist 'kuritegu-lahendus' skeemi. Tähtsamaks osutuvad tegelased, kes elavad oma väikeses maailmas, oma lootuste, ootuste ja pahedega.

Mis on halb harjumus või sõltuvus. Kas ainult narkomaania, alkoholism või hoopis suhkruvabade shokolaadikommide söömine? Väga huvitav lähenemine sellele probleemile! Samuti puudutab ta vaimuhaiguse musta maailma ning tavalise pisisuli muresid.

Tema rahulik jutustamismaneer toob kokku mitmed erinevad tegelased, kelle tegevus omavahel otseselt või kaudselt mõjutab sündmuste käiku.


Martina Reilly „The Summer of Secrets”

Milline raamat sobib kõige paremini keset külma talve kättevõtmiseks... ikka see, mis tuletab meelde, et millalgi jõuab suvi meie sekka tagasi! Tegelikult sobiks loetud jutt väga hästi ka puhkusel palmipuu all nautimiseks!

Lugu on kolmest sõbrast Londonis. Hope, elab üle lennuõnnetuse ning tema sõbrad üürivad suveks väikese majakese Iirimaal, juhtumisi Hope'i kodulinnakese lähedal, et ta toibuks juhtunust. Koha valik ei vaimusta neiut, sest lapsepõlvest kaasaskantud pahameel oma ema vastu, kes endiselt seal elab, pole vaibunud.

Kena lugu sellest, kuidas inimeste saatus pole alati sirgelt ette määratud ning kuidas tulla toime tontidega, mis ajavad su elu palju keerulisemaks kui see väärt on.


Gary Small „iBrain”
Kõik, kes vaatavad imestusega noorema generatsiooni peale, kelle elu keerleb arvutite, interneti ja kõige muu moodsa elektroonika ümber, saavad ehk peale raamatu läbilugemist paremini aru, mis täpselt toimumas on. Autor jagab inimesed kahte: digitaalsed immigrandid ja digitaalsed pärismaalased (natives). Esimesed need, kelle juurde kompuutrid alles vanemas eas jõudsid ning teised need, kes uuema elektroonikaga väiksest peast kokku puutunud.

Raamatus on huvitavaid fakte inimese aju kujunemisest ja kuidas tänapäeva tehnoloogia areng seda edasi arendab. Palju on samas räägitud asjadest, mis ehk rohkem sobivad neile, kelle jaoks taoline uus tehnika siiani peavalu valmistab. Ise olin 80ndate lõpust tihedalt arvutitega seotud ning pean end ilmselt rohkem pärismaalaste hulka arvama. Õnneks pole ma kunagi hulluks läinud ning ainult nende taga istunud, sest sellega seoses tekivad taas oma probleemid.

3 kommentaari:

  1. Olen juba mõnda aega tahtnud küsida... Sa loed nii palju ja sellepärast oleks väga huvitav teada... ning mul on viimasel ajal tekkinud jälle isu ingliskeelseid raamatuid lugeda. (Praegu näiteks loen ülipõnevat hullumaja-krimkat, Dennis Lehane'i "Shutter island"...) Et kui Sa järsku peaksid soovitama kolme raamatut, mis Sinule endale väga meeldisid. Ütleme näiteks 1 mis Sul hirmujudinad on esile kutsunud (krimka/triller), 1 mis Sul pisarad on voolama pannud (draama) ja 1 mis on Sind naerma ajanud (komöödia/draama või mistahes muu žanr) siis mis Sulle esimesena meenuvad?

    VastaKustuta
  2. Ma ei oskagi kohe nii kolme välja valida. Sirvisin siin kirjapanduid ning oskan mõnda soovitada:

    Douglas Preston & Lincoln Child „Brimstone”, „Dance of Death” & „The Book of the Dead” - natuke hirmujudinaid, natuke krimi.

    Daniel Silva trillerid.

    Bob Sterling „Vodka" (Vene ainetel krimi/triller)

    Minette Walters'i teosed on sellised huvitavad psühholoogilised krimilood.

    draama/elu - Amy Tan'i lood

    Timothy Findley „Spadework”

    Ruth Reichl'i (toidukriitik) raamatud on lahedad

    Väga meeldivad Bruce Alexander'i krimilood, mis on paigutatud mõne sajanditagusesse Londonisse. Tema kirjastiil imiteerib väga hästi tolleaegset.

    VastaKustuta
  3. Aitäh!!!

    Ma olen Amy Tan-ile ise ka mõelnud. Mul on paar tema raamatut riiulil olemas ka. Aga millegipärast pole veel lugenud. Tema raamatu järgi tehtud film Õnnerõõmuklubi oli küll väga väga hea!
    Minette Waltersi paar eestikeelset on ul ka riiulis, aga samuti lugemata :) Seega aitäh, et tähelepanu pöörasid.

    Ja nende teiste kohta uurin kohe lähemalt!!! Mõne sajanditagune London ja krimka...see kõlab küll ahvatlevalt! Ja "hirmujudinad" on nii mõnusad lugedes!!! Preston/Child läheb ka kohe uurimisele :) Aitäh veelkord!!!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)