12.02.09

Külm & soe


„Emme! Nii tore, kui tuulehoog tuleb! Siis mu juuksed tantsivad!” Nii teatas minu pisem tarkpea täna hommikul, kui tuul meid kooliteelt kõrvale proovis puksida. Kohati ulatusid tuuleiilid kuni 90 km/h (25 m/s).

Ilm on meil lausa eriline olnud. Eelmine nädal -20 ja sel nädalal +10 ning vihm! Tegelikult mitte just palju vihma, kuid probleemiks on külmunud maa, mis ei suuda sulanud lund ning taevast sadanud vett vastu võtta. Tulemuseks on loomulikult üleujutused. Nii Humberi kui Doni jõgi näitasid kohati täna öösel oma võimu, võttes enda alla madalamad alad. Hommikul vaatasin telerist, kuidas üht jalgratturit päästeti koos rattaga üle põlve ulatuvast veest. Ei saanudki aru, kas ta ratta suutis ka kuivale tõmmata.

Kekslinnas oli kõige lõunapoolsemas tipus asuv metroojaam saanud kõvasti vett sisse. Üks reisija oli rongis, kui märkas treppidest ja eskalaatorist alla vuhisevat minikoske. Uksed olid juba kinni, kuid korraks läksid millegipärast jälle lahti ning ta hüppas kohe välja, et vaatepilti videolindile jäädvustada. Ega
ise ei oleks tahtnud küll seal vee sees sulistada. Muidugi pandi osaliselt metroo kinni, kuni kõik jälle ohutu oli.

Nädalavahetuseks ennustatakse jälle lund ja külma! Igav meil siin ei hakka :)


Laenasin Tomi hommikul tehtud pildi vahutavast jõest. Esimene foto on mõne aasta eest Pärnu rannas võetud.

5 kommentaari:

  1. Meil on siin ka kummalised ilmad. Eile oli 21 kraadi sooja (ma pidin endale meelde tuletama, et vaatamata kõigele on ikkagi veebruar, kuigi tundus, et soe juuni:), täna on hirmus tormituul, homsest lubab külma ja järgmiseks nädalaks lund. Tagatipuks ei taha laps kuidagi terveks saada. Oehh, tuleks juba kevad:)
    Pidage teiegi seal vastu!

    VastaKustuta
  2. Sarnane üles-alla hüplemine teebki kergemaks igat sorti haiguste külgevõtmise... Kuigi õnneks oleme siiski nendest hetkel eemale suutnud hoida. Ainult mina aevastan... loodetavasti ei tähenda see siruli voodist olemist varsti!
    Ootame juba samuti pisut kevadet, kuigi ilmajaam teatas rõõmsalt, et tavaliselt langeb 1/3 kogu talve lumest just nüüd enne kevadet maha... Me ei tohi kurta, sest meil on ees veel suusareis Quebeci.

    VastaKustuta
  3. Suur tänu mainimast, et minu foto (ehkki sinu fotokaga tehtud), kas kartsid, et hakkan muidu autoriõigusega kimbutama:) No nii ameeriklaseks pole ma veel muutunud.

    VastaKustuta
  4. Igav sellise ilma vaheldumisega tõesti ei hakka :)
    Üks päev lumelabidas ja -saapad, teine päev kummikud :P
    Aga kui ilm halba teeb, siis on paha, paha.
    Meil lumi ja -7, stabiilselt :)

    VastaKustuta
  5. Anonüümne13/2/09 04:55

    Meil siin peaaegu sama lõbus: sadas lumi maha - selline paks kiht kohe ja ega siis teid enne puhtaks lükatud kui kõik see lumi oli korralikult kinni trambitud. Sellele järgnes mõnus sula ja vihm, mille tulemusel kattusid teed "mõnusa" paksu jääkihiga. Siis tuli paar päeva kestev külm ja täna öösel sadas uus mõnus lumekiht sellele jääle. Kokkuvõttes: on õues päris raske püsti jääda, kooli peal on ringi liikumas üha rohkem karkudega lapsi. Liikusuudiseid on parem mitte vaadata-kuulata, uni tuleb rahulikum. Aga selline see Eestimaa talv juba on. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)