16.06.10

Raamaturiiul


Martin O'Brien
"Jacquot and the Waterman", "Jacquot and the Master", "Jacquot and the Angel", "Jacquot and the Fifteen", "Confession"

Martin O'Brien on iirlasest ajakirjanik, kes töötas pikka aega ajakirja "Vogue" reisikirjade osakonnas, kuni oma naise ja lastega Londonist maale kolis ning hakkas kirjutama Jacquot lugusid. Peainspektor Daniel Jacquot töötab ja tegutseb Prantsusmaal kodulinnas Marseille's. Haarasin O'Brieni teise teose raamatukogust kiiruga kaasa, sest esiteks oli see muidugi parajalt paks ning teiseks tundus lugu huvitav. Nüüd siis olen kõik ta siiani ilmunud raamatud läbi lugenud ning ootan huviga aasta lõpus ilmuvat järgmist teost.

"Jacquot and the Waterman"
See on esimene raamat seeriast, kus Jacquot kui Masseille inspektor proovin jälile jõuda sarimõrvarile, kes tapab naisi ning uputab neid. Huvitav on see, et hoolimata lugematutest jutuniitidest, jõuab lahendus lugejani peaaegu nagu järelmõttena. Nii palju muid asju on käims samal ajal.

"Jacquot and the Master" viib meid iidsesse lossi, mis kaasajal hotellina eksisteerib. Samas elab vana kunstnik, kes kunagi noorest peast muuhulgas Piccassoga koos aega veetnud, ja kelle juurde vana majahooldaja raha eest külalisi lubab. Hotelli on kogunenud kirju seltskond, kes ei pääse liikuma, kui tormine ilm mägitee katki lõikab. Kaks mõrva, tulekahju, vanad maalid ning saladused kokku loovad hästi põneva tegevustiku. Ja kas alati peabki olema lahendus selline, et süüdi jäänu vangis istub...

"Jacquot and the Angel" algab meenutusega II maailmasõjast, kui sakslased võtavad kinni ja lasevad maha kohaliku vastupanu liikumisest osalejad. Ainult üks noor naine pääseb, kes muidugi nüüd hulga vanem. Kes võiks olla aga süüdi saksa perekonna tapmises, kes juba mitu aastat elanud vanas mõisas, kus uhke kasvuhoone orhideedega. Kui arreteeritakse kohaliku lossi aednik, kes sakslasest vanapaari tütretütre tulevase lapse isa, siis ei mahu selline ebaõiglus eriliste vaimsete võimetega noore lillepoe müüja pähe, kes hakkab saatma Jacquot'le kirju, et aednik on ilmaaegu kinni võetud. Mitmeid erinevaid võimalusi kerkib üles, kuni õiglus jalule saab.

"Jacquot and the Fifteen" valgustab Jacquot tausta. Ta on olnud kunagi tubli rugby mängija. Kui tema endised kaaslased kogunevad kunagise kapteni juurde, siis hakkab Jacquot'le imelik tunduma, miks mitmed on viimasel ajal ootamatult surma saanud. Miks... mis ühendab neid ja kas eesmärk on kõik tappa.

"Confession" toob Jacquot tagasi Marseille'sse, kus ta tegelikult maale välja saadeti, sest ta partner politseis peab isikilikku viha. Raamatus on juttu noorte tüdrukute varastamisest ja müümisest kas prostitutsiooniks või organidoonoriteks. Päris julm... ja paneb mõtlema, kui kergesti haavatavad me oleme... Vastamisi on viimaks kohaliku maffia uus juht - noor naine - ning rikas pere Pariisist, kelle tütar on kadunud.

1 kommentaar:

  1. Tunduvad huvitavad raamatud olema. Juba uurisin järele, kahjuks eesti keeles neid välja antud pole. :S

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)