Mul käivad nüüd asjad küll aegluubis või õieti pole viimasel ajal eriti tahtmist arvuti taga istuda. Igal juhul eelmisel laupäeval oli tore võimalus Tartu College'is Marika Blossfeldti tervislikku toitu maitsta. VEMU ehk Välis-Eesti Muuseumi fond korraldas tulutoova õhtu ning kutsus kokkama New Yorgi ja Eesti vahel kodu jagava Marika. (Need, kes näiteks Õhtusöök viiele vaatavad, võivad teda näha siin).

Rahvast oli parasjagu. Fuajees shampuseklaas käes ja suupisteid näksides sai terve tund aega juttu aetud, kusjuures jutt muutus iga minutiga järjest kõvemaks, nii et tegelikult oli juba raske kuulda, mida kaasvestleja parasjagu öelda tahtis :) Viimaks lasti meid ikka peoruumi, mis oli kui pulmadeks ehitud.
Toitudest ehk nii palju, et polenta pole minu maitsele (kuidagi liiga palju oli seda taldrikul), väike muffin ubadest oli ok, shokolaadikoogid jätavad mind üldiselt külmaks. Püreesupp meeldis, siidiselt mõnus ja kala kõrvale pakutud salat oli hea. Kogu selle kokkamise viis läbi aga kohalik meeskond Susi Holmbergi juhatusel (ja muidugi Marika näpunäidete järel). Tore on näha tema kõrval ka kahte noort eestlast Kristina Kald ja Paul Lillakas (keda ma Eesti Kooli ajast hästi tean ;). Tore, kui noored oma kutsumuse leiavad.
Kaks viimast pilti on laenatud VEMU kodulehelt ja pildistajaks on Taavi Tamtik (seal on veel hulgaliselt fotosid siinsetest eestlastest ;).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)