22.03.14

Skandinaaviahõnguline söögikoht


Karelia kohvik on suht uus söögikoht Torontos. Nad on siin tegutsenud peaaegu kaks aastat. Omanikeks-kokkadeks abielupaar, kellest tugevam pool on läti juurtega ja õrnem hästi rõõmsameelne mustanahaline naine. Pakutakse skandinaaviapärast toitu, sealhulgas ka võileibu. Siin on pigem harjutud hamburgerimoodi asjadega. Ikka kaks saia, mille vahele toidukraam laotud. Lisaks on neil oma suitsuahi ja seal teevad nad nii suitsukala- kui liha.


Käisime mõni nädal tagasi seal koos töökaaslastega. On väike kohake, mis paistis päris populaarneolevat. Õhtuks olid kõik lauad võetud. Nad pakuvad ka päris korralikku õhtusööki. Ise võtsin ainult suppi ja koogikese. Koogi valik on meeldivalt põhjamaine, st päris hea :)


Toidupildid on Heili taldrikult. Eriti põnevad olid kuivatatud kaunistused. Ja maitsvad ka ;)  Olime kõik väga rahul ja kui omanik tuli uurima, mis me arvasime, siis proovisime ta peal eestlase naeratust (nagu hiljuti üks Ameerika juurtega koomik, kes Eestis elab, kõigile demonstreeris - st peab väga tõsiselt otsa vaatama). Mustanahaline omanik hakkas naerma ja ütles: "Oh, see pole midagi! Te peaksite nägema soomlaste naeratust! Pealegi ei saa nendelt poolt sõnagi vastuseks!" Olin peaaegu juba vastamas, et pole ime, oleme ikka ju nende suhtes lõunamaalased ja teada on kuidas lõuna poole elavad inimesed on temperamentsemad :D

3 kommentaari:

  1. S. Johnson on päris hea :). Aga mis kummaline kompott teil taldrikutel on? Võileib ja kas hapukapsas oli ka lisandiks, paistab sedamoodi ollus seal kõrval.
    Mina tegin Šoti külalistele mulgiputru ja verivorste, olid meeldivalt üllatunud tangu-kartuli ja pekikõrnete-sibula imemaitsvast kooslusest.

    VastaKustuta
  2. Lugesin Päevalehest artiklit teie panga kohta. Hea lugu oli. :)

    VastaKustuta
  3. Hapukapsas ei olnud, vist mingi sibulaollus :)

    Pank on meil tõesti kõvasti Eesti uudistes viimasel ajal! Kahju ainult, et me ei saa kohapeal oma teenuseid pakkuda :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)