03.11.15

Kiwikook


Halloweeni peole valmistasin kiwi-jogurtikoogi. Võtsin aluseks siit leitud retsepti, mis oli küll tehtud granadillist ehk kannatuslille viljadest, kohalikus keeles passion fruit. Kuna meil on aias hulgaliselt arktilise kiwi vilju, siis otsustasin hoopis neid kasutada. Meil väike mure, mida kõigist nendest teha. Hetkel on küll tunne, et kui keegi ei tule appi ära korjama ja sööma, siis jäävad need linnukestele toiduks. Kui siinsed linnukesed muidugi kiwimarju söövad.

Koogi tegin lausa eelmisel päeval valmis. Tahtsin kiwipüreest veel õhukese katte panna peale, kuid see ei tarretunud. Võtsin maha ning lisasin zelatiini. Panin sügavkülma, kuid ikka ei tarretunud. Õieti tundus pooleldi valmis. Autos voolas osa kattest sülle. Kiiresti ots ümber ja tagasi koju. Õnneks olime vaid mõne minuti jõudnud sõita. Tõmbasin jälle katte maha. Kuna muuks aega polnud, siis sai ainult granaatõuna seemneid peale raputada. Muidu oli mul lausa minikiwi lõigud koos granaatõuntega kaunistuseks pandud. Kook maitses ikka päris hea :P

Koogipõhi
30 g mõru šokolaadi peenikeseks tükeldatud
1 spl kakao pulbrit
1/8 tl lahustuvat kohvi
   sega ülaltoodu ained omavahel ja lisa...
2spl keeduvett - sulata
Sega kuivained:
1/2 kl jahu
1/4 tl küpsetuspulbrit
1/8 tl meresoola
Vahusta omavahel:
3 spl toasooja võid
1/4 kl suhkrut
2 spl pruuni suhkrut,
lisa viimaks
1 muna (toasoe)
1 tl vanilli
3 spl hapukoort (toasoe)
ja šokolaadisegu
Pane kõik kokku ning 22cm lahtikäivasse vormi. Küpseta umbes 20-25 minutit 175kraadises ahjus. Jahuta. Lõika 20cm lahtikäiva vormi suuruseks ja pane selle põhja.

Tarretis
1/4 kl külma vett ja 4,5 tl zelatiinipulbrit seisma u 10minutiks
1,5 kl marja/puuviljapüreed 
1,5 kl suhkrut
2tl värsket sidrunimahla
näpuotsaga soola (püreele suhkur jne, soojenda ning lisa sinna paisunud zelatiin)
1,5 kl vahukoort (või 2 kl jogurtit)


5 kommentaari:

  1. Väga ilus näeb välja!

    VastaKustuta
  2. Kook näeb väga ilus välja!
    Eelmist kommentaari lugedes tundub, et ma pole eriti originaalne:)

    VastaKustuta
  3. Tänud :) Tegelikult eriti suured tänud, sest kook ei saanud ju selline, nagu ette kujutasin. Vähemalt maitses päris hea, mõnusalt hapukas.

    VastaKustuta
  4. Anonüümne6/11/15 12:23

    Kahjuks on köögiklassikaline tõsiasi, et kiivid sisaldavad mingit ainet, mis takistab tarretumist. Nagu näha siis ka arktilistes kiivides.

    VastaKustuta
  5. Samas huvitav, et ma kasutasin päris palju kiwit koos jogurtiga koogi enda sees. Ja ei mingit probleemi. Ilmselt ikka küllalt vähe, et probleemi tekitada.
    Lugesin, et järgmine kord peaksin kiwi läbi kuumutama. Siis pidi tarretuma. Mis tuletas muidugi meelde, et retsepti alusel kuumutasin ma ju kiwipüree läbi, lisasin paisunud zelatiini ja alles siis jogurti. Ilmselt tänu sellele tarretus ikka terve kook! Ülemise kihi jaoks ei teinud nii... järgmine kord proovin!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)