02.01.16

Raamatuaasta 2015



Sel aastal lausa 100 raamatut minu silmi rikkunud ;)  Üks rootsi-, 24 eesti- ja ülejäänud inglise keeles. Rootsikeelseid võiksin ikka rohkem ette võtta. Eestikeelsete osas olen päris rahul, sest aastaid ei sattunud pea üldse neid kätte. Nüüd olen saanud lugeda tänu ellu'le. Pea kõik on muidugi e-raamatud. Ainult mõne üksiku tõin raamatukogust. Seekord olen kuulda võtnud Mari soovitusi ning lugemisvaras on fantaasiamaailma teoseid rohkem kui muidu. Nagu Artemis Fowl ja Spirit seeria, või mu enda leitud kanadalse Meghan Doidge lood. McCall Smith on aga kindlalt lemmikute hulgas, see on justkui magustoit minu jaoks. Lugesin ka päris mitmeid kergeid krimilugusid, tunnen natuke, et olen väsinud liiga tõsistest ja keerulistest kuriteo lahedamistest. Ja andke andeks, kuid "Lingvistiline mets" ei kõnetanud mind samamoodi, nagu tundub et enamust eestlastest. Selle lugemine venis ikka lõputult. Ei tea, kas mu aju on millegipärast mandunud - võite nüüd usinalt kaasa noogutada, ma ei vaidle vastu ;) - või on määrajaks, et olen nii kaua Eestist eemal elanud... Tunnistan ka, et enamasti olen eelistanud raamatuid, kus ikka hästi palju lehekülgi, seekord aga on valikus igat sorti, sellepärast ka nii ümmargune number ;)

Täpsem info sellest aastast siis Goodreads leheküljel, siia ei hakka mingit nimekirja panema. Ma ei saa aru, miks ma varem neid küll ei kasutanud :/

5 kommentaari:

  1. Head uut lugemisaasta algust! McCall Smith mul samuti lemmikuks, eriti Bertie ja detektiivid. Vaatan, et Su nimekirja ei mahtunudki Saaremaa valss ega Mandala. Neid tasub lugeda küll.

    VastaKustuta
  2. Aukartust äratav kogus raamatuid! Super!
    Isegi jäin enda saavutusega rahule, aga Sind ei ületa küll mingi valemiga:)
    Aga kui nüüd lisada ka need raamatud, mida ma olen sirvinud ja diagonaalis "läbi lasknud", pluss tööl "läbi töötatud" raamatud (töötan nimelt raamatukogus), siis ilmselt tuleb kogus märkimisväärselt suurem:)
    Igal juhul head lugemisaastat ja palju toredaid raamatuid!

    VastaKustuta
  3. Mul kipub nii olema, et kõik raamatud, mis on "päris" raamatutena, võtavad kauem aega :) Aga need kaks tükki istuvad voodi kõrval laual, nii et täiesti järjekorras.
    Sel aastal on tõesti päris palju neid nimekirja saanud. Tavaliselt ikka vähemalt paarkümmend raamatut vähem. Sel korral ka hulk õhemaid teoseid. Ma vanasti ikka valisisn raamatukogus raamatuid nende paksuse järgi, mida paksem seda parem :) Kuidas on, kas Sulle satub sinna raamatukokku ka selliseid, kes kõigepealt raamatu paksuse järgi riiulist välja sikutavad ja siis alles hakkavad vaatama, kas ikka tasub lueda :D

    VastaKustuta
  4. Ei tea, päris nii vist ei ole, et paksuse järgi lugemist valitakse... Pigem vastupidi - lapsed ja noored ikka vaatavad, et mida õhem, seda parem:)
    Aga ega täpselt ei tea ka, kuna ma ise ei tööta lugejateeninduses, vaid nn siseosakonnas.
    Ja ma loodan, et teadusraamatukogus on vast ikka teistsugused valikukriteeriumid.

    VastaKustuta
  5. Ega ei saa jah liiga paksu teadusraamatut võtta, muidu ei jõua ise teadust tehagi :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)