28.06.21

Suvine Toronto

Ma olen juba kursis, kui soe Eestis on olnud ja kuulnud, kuidas Toomas kurdab, miks küll ometi Toronto suvi on temaga kaasa tulnud :-) Meil oli siin vahepeal üsna hea jahe, aga nüüd kisub niiskusfaktoriga 40C ligi. Ilm teeb ka trikke, mis tähendab, et Lõuna-Ontarios käisid ja tuuseldasid tornaadod siin ja seal elamuid.

Mina istungi siis pigem toas ja väldin õuesauna. Ainult viimased kirsid peaks ära korjama ning punaseid sõstraid jäi veel põõsa külge. Kõrvaloleval fotol palusin Maril mulle modelliks olla, nõnda et panoraamfotot tehes ta kahekordsena pildile jäi. Tasub ikka vahel TikTokis mõnda asjalikku kanalit ka jälgida ;-) Nagu fotograafide omasid, mis õpetavad oma telefoniga trikitama.

Aga muult rindelt pole eriti midagi lisada. Kanada on olnud BBC sõnul üks kõige karmimaid riike igat sorti piirangutega. Ja kanadalased ilmselt ünsa kannatlikud kõige juures. Vaktsineerimisprogrammis suruti kõvasti seda, et esimene süst võimalikult paljudele kätte anda. Mis tähendab, et selles osas on Kanada maailmas lausa esireas. Teise süstiga oleme jäänud küll maha. Aga arvestades, kui agressiivselt nüüd proovitakse sellegagti toime tulla, siis äkki jõuame jälle esirinda. Nädalavahetusel tehti Torontos vaktsineerimiskeskuseks muudetud hokiareenil lausa 25 tuhat süsti. Ma magasin küll selle maha ja ma ei tea, kas oleks päriselt tahtnud minna sinna ootama minna, sest ilm... Aga mul on juba pühapäevaks teine kinni pandud.

Kirke sai oma teise eile kätte. Ootamatult, sest sõbranna tuttav ühest apteegist oli otsinud inimesi, kes tahaks tulla tegema. Neil olevat vaktsiini üle. Viimasel minutil jõudis ta kohale, ning täna on pisut haiglane. Mari on ka nüüd nende hulgas, kes võiks kiiremini oma süsti kätte saada. Mispeale proovisin talle aega leida. Esiteks üllatas mind valitsuse leht sellega, et andis mulle järjekorranumbriks mingi 70 tuhat pluss ja teatas, et ma pean umbes tund aega ootama, enne kui saan edasi liikuda. Ma siis ootasin ja oh imet, tulid ka ajad üles... aga ainult selleks et kohe ära kaduda. Klõpsisin siis siin ja seal, vaatasin, et ehk saab kusagile kaugemale kohale minna, ning pidasin juba loobumisemõtteid, kuni avastasin, et jäädes lähedal asuva kliiniku juuni ja juulikuu vahele klõpsima, hüppas aegajalt mõni aeg üles. Esimese puhul jäin ikkagi hiljaks, kuid teisega reageerisin välkkiirelt. Ning Mari läheb kolmapäeva õhtul kohale. Nii et järgmisel nädalal oleme me kõik täisvaktsineeritud.

Mis aga ei tähenda üldse seda, et me võime maskita ringi hakata liikuma. Valitsus küll teeb mööndusi, et jah, võib osaliselt, aga parem ikkagi tihedas inimestegrupis (ka ühistranspordis) mask ees hoida. Oh, ja nad lubavad ka viimaks lähedasi kallistada, kui mõlemad vaktsiinid käes ;-) Ilmselt peetakse siin silmas pereliikmeid, vanavanemaid, lapsi, lapselapsi, kes on üksteisest eemale hoidnud.

Ja piir USAga on endiselt kinni, midagi räägitakse 21.juulist. Eks näe, mida riigiisad lõpuks otsustavad. Ega mulle see suurt ei tähenda. Ei mäletagi, millal viimati USA piiri ületasin. Sest mitte midagi ei tõmba väga sinnapoole. Kui ehk mõned kaunid looduspaigad. Samas on Kanadas endas nii palju pakkuda ;-)

2 kommentaari:

  1. Meil siin Eestis endiselt ahrjumatult soe. Tavaliselt saad ühest kuust ühe sooja nädala, nüüd juba algusest peale teine jooksmas ja pausi ei paista. Loodetavasti ikka ei tule peale enneolematut kuumalainet enneolematu vihma ja jaheda laine, mida võiks loogika alusel karta :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina muidugi võtaks või igapäevase vihma ja jaheda ;)

      Kustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)