26.02.11

Mont-Sainte-Anne - koju

Kui me elaksime umbes sajand tagasi, siis oleks selline pilt päris tavaline ja reisimine hobustega igapäevane asi :)  Õnneks saame siiski autosse istuda ning talviselt külmal päeval soojuse üles keerata ja lihtsalt koju kihutada.

Sellise saaniga võib jalavaeva vähendamiseks mäe jalamil ühest kohast teise liikuda. Meie imetlesime hobuseid niisama. Kahju on muidugi koduteele asuda. Kahju kaugele jäävatest mõnusatest mäenõlvadest, kahju, et puhkus otsa saanud :)  Aga eks me või unistada juba edaspidisest tulekust. Mari ja Kirke mõlemad teatasid kindlalt, et tahavad tulla. Uurisin, kas siis ka, kui nad on 21. Jah! oli nende vastus :)  Miks mitte kasutada ära võimalust muretult isa-ema kulul suusatama reisida :)  

Tagasisõidul bensiini võttes, peatus meie kõrval Ontario numbrimärgiga auto, mille katusel suusavarustus ja uksest puges välja lohvakas jopes noor kutt ja kohe tema järel teiselt poolt lahtise jaki ja nokamütsiga teine kutt. Hakkasin tüdrukutele seletama, kuidas ei tasu ikka mingi noortekambaga suusatama minna... ja pidin suu kiiresti kinni klõpsama. Auto et eesuksest astusid välja hallipäine naine ja mees. Nii et terve pere oma 20-aastaste poegadega, just see, millest hetk tagasi rääkisime :D

Suusatasime viimasel päeval umbes kella kolmeni ja koduteele saime poole nelja ajal. Istusin Ontario piirini roolis, ning nautisin enne Montreali jõudmist imeilusat päikeseloojangut, millest Tom pilte plõksis. Ega mulle eriti läbi Montreali sõit sugugi ei meeldi, eriti veel hetk, mil nähtavus muutus üsna kehvaks, kõigepealt sellepärast, et tee oli päevasest lumest märg ning pori pritsis kõrgele, ja muidugi oli päris pimedaks läinud, mis polekski nii hull olnud, kui kojamehed korralikult akent oleks suutnud puhtaks nühkida. Vanal autol mitu häda küljes! Aga saime kenasti esimesse peatuspunkti (pisut vähem kui poole tee peal 850 kilomeetrist), kus auto kõtu täis sai joodetud, perele sooja jooki ostetud ning Tom rooli pandud.

Kodus ootas eriti rõõmus Koko, isegi kassid tulid uurima, mis kolistamine seal üleval toimub. Ühtepidi kahju, et suusaretk läbi, kuid teisalt mõnus oma voodisse puhkama heita.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)