31.01.12

Eesti vorst Torontos


Poolakate poest "Starsky" nägin sellist imet - Estonian Sausage! Muidugi ei saanud ma kuidagi seda ostmata jätta, sest huvitav on, millise maitse peale otsustakse eesti nime peale panna :)


Siin veel ostutshekk 10 viilu vorsti eest. Kui letis on nii naela- kui kilohind, siis siin on ainult kilod kirjas.


Päris hea maitsega oli see poolsuitsu vorst, eriti minu enda küpsetatud leiva peal. Kas ka sellist vorsti Eestis müüakse, ei taha eriti uskuda :) 

11 kommentaari:

  1. Väga vahva leid!
    Aga ausalt öeldes esimese hooga ei meenu küll sellise kujuga vorsti meie lettidelt. Samas jällegi ju armas, et sellise nimega vorstile nii kena kuju antud:)

    VastaKustuta
  2. Meil on ka vene poodides estonskaja sutisuvorst, see on hästi pekine, aga hea maitsega. Nii ilusa kujuga kahjuks pole.

    VastaKustuta
  3. Eesti nimi tõmbab muidugi tähelepanu :) Kunagi 90ndate keskel ostsime ka eesti juustu. Aga seda pole enam näinud.
    Vorstil on tõesti kena lille kuju. Osta või ainult sellepärast ;)

    VastaKustuta
  4. Mmmm, isuäratav. Meie Poola poes on kõik poola nimelised vorstid.

    Mul ongi sinna täna asja.. lähen läti küpsiseid ostma.

    VastaKustuta
  5. Ma pole veel Londonis Poola poodi j6udnud. Peaks ka minema ehk leidub Eesti vorsti siingi :) Ma pole kyll eriline vorstis6ber, aga Eesti nimelist vorsti sooks juba kasv6i nime parast :)

    Terv,
    Eva

    VastaKustuta
  6. Ja kas pole kenasti see eesti vorst esiplaanile pandud. Muidu ei leiaks sellest rägastikust ülessegi ;) Paistab, et nad on aru saanud, kui palju eestlastele meeldib seal käia ja siis kiiresti vihtunud samanimelist vorsti teha :D

    VastaKustuta
  7. Anonüümne2/2/12 12:33

    Sellist lillekujulist vorsti pole küll poes müügil näinud :) -K-

    VastaKustuta
  8. ehk peaks Eestisse vorsti müügile tooma, kui seda seal pole :D

    VastaKustuta
  9. Mina käin Yummy Marketis ja seal oli sama vorst eelmisel nädalal kampaaniahinnaga $8,90 kilo eest ning seal leidub ka Tallinna keefiri

    VastaKustuta
  10. Aitäh teavitamast!
    Yummy'sse pole me jõudnud (järgmine kord, kui sõpradele külla läheme, nad elavad seal üsna lähedal). Yummy jääb meist liiga kaugele. Elame Lääne-Torontos peaaegu Dundase ääres, mis tähendab, et Starsky on umbes 4 km kaugusel (Yummy 20km). Kuna lähim toidupood, kus käime, jääb poole tee peale, siis on Starsky meile loogilisem. Kartulid ostame alati sealt näiteks, õunu, keefiri, minu lemmikut külmsuitsu skumbriat ehk makrelli, nagu nad siin seda kutsuvad. Varem ka leiba, enne kui ma ise tegema hakkasin :) Eriti hea on minu meelest nende endi leib, kus pole lisaaineid ega midagi, juuretisega tehtud.

    Aga liha ja vorsti ostame hoopis European Queality Meats poest, mis jääb meist lõuna poole (2,5km) - neil on üks pood ka Kensington Marketis, Hiina linnaosas, kui sinna satute, väga heade hindadega kraam. Sakslaste Dimpfelmeieri leiva-saia pood on meile veelgi lähemal, kuigi viimased aastad satume sinna päris harva, sest olen enda mitmeviljatera saia viimased 8 aastat ise küpsetanud.

    Huvitav on see, et erinevate linnaosade tavalistes toidupoodides on kraami, mida ümbruskonna elanikud/rahvused tahavad. Meil näiteks palju poolakate/sakslaste toitu (isegi keefiri, kohupiima, kuigi see pole Eesti omaga võrreldav, erinevas valikus hapukapsast, lehmakomme ;). Olen aga sattunud NoFrills poodi, kus müüdi laias valikus värsket kala, isegi elus kala! Seal ümbruses on palju Kariibimere rahvast.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)