09.06.13

Kanada õhukadetid


Kirjutasin natuke aega tagasi kadettidest, kelle rühmale Mari lipu tegi. Mari sõber Amar kutsus ta nüüd kevadist pidulikku paraadi vaatama, mis toimus Politseiakadeemias (seal, kus tulevasi korravalvureid välja koolitatakse). Kuna sinna oli kõige lihtsam autoga minna, siis uurisin, kas võin ka kogu asja vaatama jääda. Lihtsalt uue kogemuse saamiseks, mida siin riigis tehakse. Kindlasti ei kahetse, et kohale läksin. Klõpsisin pilte ja isegi filmisin. Ülemisel pildil on Mari sõber, üllatus-üllatus, ta oli "vägede ülemjuhataja". Videol võib teda paaris kohas väga selge ja kõlava häälega käsklusi jagamas näha.


Kohal olid mitmed muud asjapulgad, isegi II maailmasõja veteran, piloot. Üle sai vaadatud, kas vormid on korras ja kingad viksitud. Kiidusõnu jagus nii kadettidele kui ka pealtvaatajatele, keda oli nõnda palju kohal, et istekohtadest tuli puudus. Parimatele jagati autasusid. Mari sõbergi sai tubli kadetina mälestustahvli. Kiitust jagati, kuid märkasime, et mõned noored kadetid väsisid seismisest ning hakkasid rivis nihelema ja haigutama :) Aga kui küllalt noorelt harjutada, siis sõjaväes enam sellist asja ei juhtu, eks ;) Mitte, et siinsed noored üldse peavad sõjaväkke minema. Siin on kaks võimalust, kuidas seda teha. Kas lähedki sõjaväelaseks või lased end värvata sõjaväkke, kes maksab kinni kõik su õppekulud, mida iganes sa siis õppima tahad/saad minna. Ainult pärast seda pead teenima kolm kuni neli aastat. Päris mitu eestlast on sedaviisi kõrghariduse saanud.


Mari valgustas pisut, et ega noormees just vabatahtlikult sinna ei läinud, vanemad olid ikka soovitanud. Ainuke, mis ehk meelitas, oli lootus lennukijuhtimispaberid saada. Õieti küll treenitakse purilennukil. Tundub aga, et ega igaüks ei saagi nii kergelt treenima. Amaril algab nüüd viimane aasta, sest kadettide tegevusest tuleb eemale tõmmata enne kui saad 19. Loodetavasti saab ta ikka oma soovunelma täidetud. Seesama noormees on  kutsunud mu neiu ka lõpuballile. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)