12.01.14

Külm ja soe

Nüüd olen saanud siin kirjutada jäätormist ja polaarpöörisega kaasa tulnud külmast ning nüüd võiks ju vahelduseks vihmast rääkida. Kui nädala alguses langes temperatuurinäit kohe päris mitme pügala võrra, siis sama nädala sees (nagu meil siin sellised muutused tavaks) tõusis see korralikult üle nulli, tuues kaasa sula ja vihma. Esimest korda mäletan end talve jooksul mõtlemast, et võiks juba kiiremini soojemaks minna ja pisut lund sulatada. Sest tänavad on endiselt kaetud jääga, mis ei ole veel peale jõuluaegsest jäätormi õieti ära jõudnud sulada. 
Täna on aga meie maja sissesõidutee endiselt justkui liuväli. Pole veel välja astunud, et uurida, kas saab midagi sellega ette võtta, ehk natuke lahti toksida ja kokku lükata. Ei ole mitte väga mõnus mööda sellist teed kõndida. Meile ei meeldi ka soola kasutada, kuigi seekord olin täitsa valmis sedagi tegema. Kuna aga poest oli see igal pool läbi müüdud, siis ei hakanud seda eriti taga ajama. Riputasin jõulude ajal tavalist jämesoola trepile, et mitte sellel libastuda. Huvitav on aga see, et sool väga madala temperatuuriga ei toimi. Selle asemel kasutatakse suhkrupeedi lahust! Mis on loodussõbralikum, kuid hulga kallim. 

3 kommentaari:

  1. Tänud Niagara reportaaži eest, mõtlesin ka, et tegu ajakirjandusliku liialdusega (nagu Havai kohta kirjutati, et isegi seal alla 0 C, mis tegelikult oli Mauna Kea tipus, kus lumi ja miinuskraadid tavalised). Sool ei toimi vist alla -8 C, sestap sommid kasutavadki graniidipuru, mis ei tolma ka, kui lumi ära sulab. Ma panen liiva, kui trepp või jalgrada teinekord jäiseks kisub.

    VastaKustuta
  2. Selle ilusa jääraja pildi rikkusime lapsega kahepeale ära, kutsa ei lenda enam sirakile kui õue pissile jookseb ;)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)