31.10.14

Halloween


Mul on tunne, et mida aasta edasi seda rohkem mu tüdrukud tahavad end "üles lüüa" Halloweeni õhtuks :)  Õieti oli mu noorem neiu juba hommikul ebatavaliselt vara üleval ning tegi näomaalingut. Juuksed sai juba eelmisel päeval pealt punakaks ja alt mustaks pritsitud. Isegi mina sain endale mustad juuksed pähe, kuigi ega teist korda enam seda sodi peanupu otsa ei tahaks (eriti veel, kui dushi alla minnes terve keha ka mustaks värvus, kusjuures nahka pidi päris korralikult hõõruma, et sellest lahti saada :)  Tegelikult ei tohi vinguda, sest Kata roheline värv näos tekitas talle suuremat probleemi. Loodan, et ta sai ikka oma põsed kenasti roosaks. 


Kostüümid sai juba hommikul selga pandud. Mari läks loengusse ja Kirke kooli, õieti oma vanasse põhikooli, kus ta ühe kursuse käigus peab esimesel semestril käima igal hommikul oma endise klassijuhataja juures abiõpetajaks. Kolmanda klassi lapsed olid Kirke kostüümist muidugi vaimustuses. Õhtul ehmatas ta pisikesi trick-or-treat´idajaid ukse peal, kui komme jagas :) Päris naljaks oli vaadata nende näoilmeid.

Mari ütles , et ega neid tudengeid just palju eriliselt riidesse ei pannud. Samas olid meie töö juures pea kõik kuidagi vaeva näinud, kes vähem, kes rohkem. Nüüd imetlege Halloweeni õhtu pilte. Olime tavapäraselt kodust ära külas. Kuna noori oli hulgim, siis läksid ka nad end tänavarahvale näitama. Tundub, et neil on nüüd olulisem oma kostüümide demonstreerimine kui mingi kommijaht, kuigi ega maiustustest ära ei öelda. Minu küsimus on, kui vana on liiga vana, et niimoodi tänavale seiklema minna. Leidsin selle huvitava artikli ja kommentaarid, kus üks näiteks teatas, et oli 33selt end kord üles löönud, ja keegi polnud midagi negatiivset öelnud. Enamus arvasid, et teismelised võiksid tulla küll, peaasi et nad on oma riietusega vaeva näinud. Parem see, kui et nad kusagil pahandust teeksid :)  Pigem tõstatati küsimust, kui noor on liiga noor... Eks minagi ole neid pisikesi beebisid oma ema-isa süles ukse taga näinud. Ja kuigi nad on imearmsad, siis eks ta ole natuke imelik küll. Siis võiks ju issi-emme ka kostüümis olla, sest saaks läheb ju niikuinii nendele, vaevalt, et beebi nüüd kommidest toituma hakkab ;D



Traditsioonline ukse peal tehtud foto ja isegi minust üks selline väga saladuslik, õhtule kohane, millel on pisut-pisut näha tumedaid salkusid (päris mitu arvasid, et mulle täitsa sobib tumedam soeng, mis ei tähenda, et ma hakkaks oma juukseid mustaks värvima, liiga palju tüli :). Kõrvas on mul ämblikkõrvarõngad.


Viimasel fotol on pilt majast, mis on üks uhkemaid kindlasti, sest igat sorti põnevaid "kaunistusi" on nii maja küljes kui aias. Isegi kommi jagaja on kostüümis ning teemakohaline muusika võtab möödujaid vastu. Kokkuvõttes oli tänaval pisut vähem rahvast kui tavaliselt, sest vihma ladistas kogu aeg. Ja eks minugi jalutuskäik jäi lühemaks, sest varbad ja näpud kippusid külmetama.


2 kommentaari:

  1. Väga ilusad värvilised pildid! Mulle tegelikult need halloweeni kaunistused meeldivad. Kahju kohe, et siin see levinud ei ole.

    VastaKustuta
  2. Mul on kahju, et Eestis rohkem mardipäeva ei tähistata. Võiks ju samamoodi midagi selleks ajaks välja mõelda :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)