18.08.23

Tagasi juurte juurde

Eestis on olemas Haridusministeeriumi ja Seiklejate Vennaskonna poolt organiseeritud tore noortevahetusprogramm nagu Tagasi juurte juurde. See toob kokku Eesti juurtega noori igast maailma nurgast, kusjuures ei tähenda, kui hästi sa eesti keelt oskad. Ega me eriti palju sellest ei teadnud, aga Kirke korterikaaslane oli eelmisel aastal osalenud ning väga heade mälestustega koju tulnud. Minu neiu oli siis tubli ja täitis ka avalduse ning kirjutas isegi motivatsioonikirja valmis, ning nõnda ta siis viibis peaaegu kaks nädalat koos uute sõpradega Argentiinast, Tšiilist, USAst, Poolast, Rootsist, Austraaliast, Soomest. Võis olla, et osalisi oli veel teistestki riikidest.

Sel aastal algas kogu üritus Pärnust, kuhu mu õe tütrepoeg meid kohale sõidutas, et laps seal maha panna. Pärnust sõideti Kihnu saarele, siis Saaremaale ning lõpuks Tallinna. Kuna Kirke ei osanud eriti midagi oodata, siis oli tal varuplaan valmis. Kui liiga igav ja imelik, siis tuleb Tallinna jõudes hoopis koju. Aga oh, ei midagi sellist. Koju jõudis ta neljapäeva pealelõunal ning õhtul sai veel mõne osalisega kokku :-)

Nad tegid gruppidena ka mingid etteasted-ettekanded, miks Eesti hea on. Minu tüdruku grupp pani Tiktoki üles mõned videod, mida võib siia kaema minna (paistab, et TT kontot ei pea olemas olema): @motherestonia1.

Nüüd on meil veel reedene päev koos olla ja juba peab ta tagasi oma kasside juurde Kanadasse kiirustama :-) Õieti küll muidugi tööle. Õnneks oli töökoht nõus talle vabu päevi andma, kuigi... ikkagi Põhja-Ameerika, ja see tähendab, et puhkust on vähe (vaata Tiktok videot) ning kui siis vabaks saadki, siis ikka oma rahakoti peal.

Igal juhul oskan Kirke ja Kata kogemuste põhjal sellest programmist osavõttu soovitada, kui oled noor kuni 30-aastane eestlane välismaal! Kirke kirjutab ka kokkuvõtte oma kogemustest, mida ehk võin kunagi jagada. Kõik said kaasa "iseloomustuse", igaüks pidi midagi kirjutama kaaslaste kohta. Ja ma ei teagi nüüd, kas Kirke on lihtsalt üks kena inimene või aitab kaasa see, et ta on (lahkes) Kanadas üles kasvanud, aga ta sai hulgaliselt kiidusõnu oma sõbralikkuse ja abivalmiduse kohta :) Lisaks veel tänusõnu, et ta rääkis inglise keelt hästi selgelt ja arusaadavalt. Muidugi teeb ta seda teadlikult, sest on harjunud, et need, kelle jaoks inglise keel teiseks keeleks, ei tarvitse muidu hästi aru saada.

Kirke postitus Instagramis on siin:


4 kommentaari:

  1. Anonüümne19/8/23 10:32

    Nii tore, et Sa selliseid asju jagad. Ma saan muudkui targemaks ja leian ka igasuguseid uusi asju.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on ainult hea meel selle üle :-)

      Kustuta
  2. Sinu postitusi on alati huvitav lugeda...

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)