24.12.17

Häid pühi!


Suvest ongi talv saanud. Sügis tõi kaasa asju, mis kõvasti mind mõjutanud. Aga nüüd oleme kenasti jõuludeni jõudnud. Avastasin enda jaoks päkapikkude uksed. Tundub, et põhjanaabrid soomlased on eriti sellest sisse võetud. Otsige vaid "tonttuovi" ja saata palju-palju vasteid. Pidin ühe enda jaoks ka siis tegema. Kahjatasen ainult, et ei tulnud sellise toreda asja peale siis, kui lapsed väikesed olid. Oleks võinud seda majas ringi liigutada. Et neil põnev üles otsida, kust täpselt päkapikud majja said 🙂 Lõikasin meie maja ees kasvavalt kuuselt mõned oksad ja riputasin natuke päris lund peale. Redeli meisterdasin ka. Ukseks on väga lihtne lahendus. Foto internetist ja papist uksepiidad. Foto jaoks sättisin ühe päkapiku alla ronima.

Lund on meil jõuludeks üsna palju maha sadanud. Millega me juba mitu aastat just kiidelda pole saanud. Olen koeri jalutamise asemel hoopis aeda lasknud. Kus nad on saanud vabalt joosta ja hüpata. Tänavad on soolased ja sopased... Selle video filmisin eile. Kasutasin aeglast võtet. Muidu tormavad nad nagu segased ja ei näe ju õieti midagi.


Nüüd on kell nii palju, et võiks kartulid ja seaprae ahju panna. Hapukapsaste lõhna on terve maja juba täis. Verivorstid valmistasin taas kord ise. Ei olnud nii väga rahul nagu varasematel aastatel, aga teistele maitses. Mari serblannast sõbranna proovis ja ütles, et ei oodanud, kui head need on. Oli üsna üllatunud. Poolakast sõber Adriani meelest olid paremad kui poolakate vorstid. Minu meelest ka. Olen neid ühe korra proovinud. Mingi teistmoodi maitse on neil, õieti ei olegi maitset, üsna maitsetud. Ja mulle meeldib hulgaliselt vorstirohtu ja muid maitseaineid kasutada.

Eestis on ilmselt enamus juba tudile sättimas. Meie alles istume rahulikult maha. Aga ikkagi... kõigile rahulikku jõuluaega. Loodetavasti on jõuluvana lahke käega olnud!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)