03.02.11

Magus lumi


Lumine ilm ei meeldi ainult meile, vaid ka meie kutsale, kes läheb lausa pöördesse, kui saab hangedes hüpelda. Eks ta armasta ka oma nina lume sisse peita ning seal sees nuhkida. Nii saab teada, kes lume alla oma kollase märgi jätnud on ;) 

Saime lõpuks üsna korraliku lumekatte endise peale, kuigi meedias välja hõigatud suurest lumetormist polnud jälgegi, kardeti oodati hullemat. Samas pean ütlema, et koolide sulgemine oli üks hea mõte - hea, et ma käisin koolide kodulehel uurimas, kas ikka kool toimub, kuigi suure tõenäosusega oleksid mu mõlemad neiud niisamagi pisut haigetena koju jäänud :)  Suurlinnas, kus mitu miljonit inimest tihedalt koos, tähendab palju, kui autosid vähem teel ja sahad saavad hoogsalt tööd vihtuda. Muidugi oli neid, kes olid hädas, kuhu lapsed panna! Sest ega siin ei saa ju pisiperet omapäi koduste seinte vahele jätta.

Aastast 1999 pole juhtunud, et mõlemad Toronto koolivalitsused - riikliku ja katoliku kooli omad - sulgevad kõik koolid (kokku umbes 340 000 õpilast pluss õpetajad ja koolitöötajad). Olen kindel, et lapsed mäletavad seda snow day'd veel tulevikuski :) Neid ju siin nii harva! Minu noor töökaaslanegi tuletas oma ainukest kooliaegset lumepäeva (ikka seda 1999 oma) väga igatseva pilguga meelde.

3 kommentaari:

  1. Väga vahva pilt!
    Siin ka erilist sajandi tormi ei olnud, eks me isegi olime juba uudiste mõjust paanikas, aga polnud midagi. Natuke lund ja mõnus ilm. Koolid olid küll peamiselt lahti, ainult bussid ei käinud.

    VastaKustuta
  2. Ühe tüdrukukese sõnul sadas meil siin hiljaaegu väikeseid lumememmesid. Nende koer olnud priskete lumeräitsakate kinninabimisega tõsiselt hädas - mõni pääsenud ikka plehku :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)