09.07.11

Maailma kõige põnevamad metroojaamad


Hiljuti avaldati nimekiri neljateistkümnest metroost, mis kõige silmapaistvamad. Moskva, Barcelona ja Stockholmi jne kõrval oli ka juhtumisi Toronto Muuseumi jaam. Mõni aasta tagasi tehti seal suur uuendus ning tavaliste postide asemele kerkisid väga muuseumipärased. Vahva, et Toronto ka vahel maailmapildile saab :) Kuigi samas võiks viriseda terve Toronto metroosüsteemi üle, mis võrreldes paljude teiste suurlinnade omadega väga nigel on. Aga linnaisad ei jõua ära vaielda, kuhu raha kulutada, kui seda üldse on. Ja kui isegi tuleb hea mõte uus liin ehitada, siis pole elanikud sugugi rahul, et nende koduõues kaevama hakatakse. Nii et nokk kinni, saba lahti... Juttu on olnud ka sellest, et arvestades Kanada ja Toronto pluss ümbruse elanike arvu suhet (~33 miljonit 5,5 vastu) võiks Toronto vabalt omaette provints olla, et siis paremini end rahastada. Praegu kerjab ta pidevalt Ontario valitsuse käest raha. Eks vaata, mis edaspidi saab, eriti meie uue linnaisaga eesotsas, kes tahab kõigile ülearustele kulutustele lõppu teha.
 

4 kommentaari:

  1. Oehh, on ikka tõesti ägedaid jaamu. Ma nii meie pealinna igavate jaamadega harjunud, et ei tule selle pealegi, et võiks midagi uhkemat olla.

    VastaKustuta
  2. Mermaidiga n6us, Londoni metroo vist üks koledamaid, va Baker Street jaam.

    VastaKustuta
  3. Ma ei saaks Toronto metrood ka kõige kaunimate hulka lugeda, välja arvatud ehk ainult see jaam :)
    Aga mis seal maa all ikka nii väga ilustada, kellel on aega seda ilu imetleda :)

    VastaKustuta
  4. Ekstaole, samamoodi võib ka muude ehitiste üle vaielda- kas peavad esteetilist silmar66mu pakkuma v6i piisab tsemendits kokkuvalatud praktilisest hoonekarbist (nagu nt 70-ndatel ehitati). Just Denveris käinuna meeldis mulle kangesti sealse linna kunstimeelsus- huvitavad ja erisugused tänavaskulptuurid,mitmed põnevad hooned, kummalisi helisid tekitavad kanalisastiooniaugud, valguse ja värvide mänga pimedal ajal jms, mis tekitas kokkuvõttes väga positiivse elamuse. Isegi lennujaam oli omaette kunstiteos!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)