18.09.11

Möödunud nädal


Terve nädala olen vaikselt ära olelenud :) Kuna arvuti kipub õhtuti mul kinni olema, sest vaatame selle läbi mõnda saadet (hetkel jälgime Project Runway saateid nii USA kui Austraalia omi), siis loomulikult pole mul võimalust maha istuda ja kirjutada :) Kõige uuem uudis on Kirke kõrvarõngad. Käisime laupäeval koos Kirke sõbranna Chencheniga ostukeskuses, kus üks kena noor naine Kirke ette võttis. Nägin kuidas ta seesmiselt valuks ette valmistas, kuigi pärast teatas, et polnudki üldse valus. Ta olevat nii palju oma põlvi kriimustanud, et üks auk kõrva polevat selle kõrval midagi :) Eks Mari on Kirkele ikka eeskujuks. Arvestades, et ümberringi nii mõni teinegi on augud kõrva saanud, siis ei võinud Kirkegi maha jääda ;) 

Pilt on meie maja ees tehtud. Ma proovisin küll uurida, kas Anthony on Kirke poiss-sõber. Kuid noormees olevat lihtsalt sõber, kellega ta hästi läbi saab. Tegelikult on poiss hoopis kaks aastat ees, Mari vanune. Pildil proovib Kirke seletada, kus meie karate koht asub, sest Anthony tahaks ka sellega algust teha! Kuid Kirke "mapping skills" (nagu ta ise ütles) ehk tema kaardiseletusoskus olevat väga nigel :) 



Mehu-Liisa aurutamispott sai suvel meie koju muretsetud. Mulle aitas sellest vanast laenuks saadud alumiiniumist valmistatud potist, mille mahlakogumisosa põhja olid juba augud sisse kuludud. Nüüd on siis uhke särav asi meie uus pere liige ning viinamarjadest sai kerge vaevaga mahl. Kahju ainult, et Tom polnud sellest uuest ostust hästi aru saanud, ning lasi pesukarudel enamuse viinamarjadest nahka panna :) Eks järgmisel aastal kasutame palju rohkem potti, kui ikka viinamarju jätkub! (Tom kirjutab viinamarjadest ja pesukarudest siin.)


Kuna meie hoiutingimused pole just väga kiita, siis uurisin interneti sügavustest, kuidas mahlast moosi keeta, õieti sellist kallerdunud moosi. Käisime Mariga poes pektiinijahil ning kokkuvõttes sain umbes 3 liitrit päris maitsvat viinamarjamoosi. Kuigi pean tunnistama, et lõpptulemus oli ehk pisut liiga magus, sest ladusin umbes suhkrut sisse. Aga manna- ja kaerahelbepudrule sobib see väga hästi, isegi õhukeselt peale määrituna röstitud saiale! Järgmine aasta teen kindlasti veelgi.


Meie juures on kaks nädalat külas olnud minu täditütre tütre sõbranna, kes esindab Eesti pressi Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil. Paistab, et talle on siin väga meeldinud, kuigi ega filmide vaatamse kõrvalt palju aega üle ei jää. Tema kõige põnevam hetk oli aga kindlasti koos George Clooneyga ühte lifti sattumine :) Oh, ja talle meeldis ka meiega kanada metsa lühikesele matkale minemine :) 


Ja siis on meil veel üks pereliige ilmunud, mitte kass :) Hoopis uus pesumasin. (Tom kirjutab sellest siin). Peale seda kui olime juba pikemat aega heietanud, et aeg on uue jaoks küps, aga midagi ikka ei juhtunud, siis otsustas pesumasin, et asi tuleb ikka enda kätte võtta ning ta läks kenasti rikki! Panin pesu pessu ja kui tahtsin kuivama panna, siis sain ainult imetleda, kuidas kõik me riided mustas pesuvees ligunesid. Vesi ei tahtnudki enam välja minna. Tom arvas, et parandus peaks päris lihtne olema, kuid kuna me niikuinii olime vaimselt valmis vana uue vastu vahetama, siis seadsime hoopis sammud poe poole! Kassid on väga uudishimulikud ning ei saa kuidagi piilumata olla, kuidas pesu sees ringi käib, ainult suur shokk tuli siis, kui vesi ka sisse hakkas vuhama. Peale seda hoiavad kassid ettevaatlikult eemale, sest kes teab, milline koll seal sees pesitseb :)

3 kommentaari:

  1. Anonüümne22/9/11 13:07

    Miks sul mahl ei säili? Ma muidugi ei tea, kui soe see koht on, kuhu sa mahlapudelid paned, aga kui mahl ikka kuumalt pudelisse ja kohe kinni korkida, siis peaks säilima ilma igasuguste lisanditeta. Ma ise kogesin ka seda, et kui aurutist otse pudelitesse villida, siis ei taha mahl mõnikord hästi säilida. Nüüd ma kallan aurutist mahla potti, kuumutan keemiseni ja siis pudelisse. -K-

    VastaKustuta
  2. Mul ei olegi kohta, kuhu seda panna!!! Nii palju kui külmkappi mahub, nii palju ma teengi. Jooma kõik üsna kohe ära. Osaliselt panen sügavkülma. Meie kelder pole Eesti mõistes külm koht vaid ikkagi elamisruum - üks magamistuba on seal, teine vannituba!
    Õues näitab umbes 24 soojakraadi ja september on lõppemas. Ja nii ei aita soe sügis kaasa millegi säilimisele.

    VastaKustuta
  3. oi mina ka jälgin project runwayd :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)