14.01.12

Põrandalamp


Kui ma oma suvisest remonditegemisest kirjutasin, siis jäi mainimata, et ma kavatsesin osta tuppa ühe uhke põrandalambi, sest elutoas puudb selline vajalik asi nagu laelamp. Olime siiani kasutanud lihtsamat sorti valgustajaid, mis suunasid tule lakke, kuid mul kripeldas tahtmine just selline kaares lamp koju muretseda. Olin seda mõned aastad tagasi ühes majas läbi akna piiludes märganud, millest piisas, et unistada samasugusest meie kodus :D  Nüüd ta meil siis olemas on. Peale ebaõnnestunud kaupluses käiku ning ühe ostmist, mis kunagi kohale ei saabnud, tellisin lambi hoopis üle interneti (mis näitab, et poes kohalkäimine ei tarvitse sugugi tähendada kiiremat teenindust, ainult ebamugavamat, sest peab tugitoolist üles tõusma ;). 

On olemas sarnaseid põrandalampe, millel valgustugevus on reguleeritav, kuid minu omal on kolm valikut, kas kõik põlemas või kaks või kolm lampi. Piisab täielikult. Mul oli alguses kavas see diivani taha torgata, kuid põrkasin probleemi vastu, et lambi alus lihtsalt ei mahtunud korralikult madala diivani alla! Kuidagi ikka sain, kuid asi tundus ikkagi liiga suur ja imelik. Nii tegin kiiresti ümberkorraldusi. Tom küll vahel kurdab, et tal oleks vaja nokamütsi, et lambi valgust varjata, aga praeguseks on ta vist sellega harjunud, sest enam ma ei näe Tomi mütsiga toas ringi käimas ;)

Fotol on pisut ebamaised värvid, need on hoopis tingitud minu kahest väiksemast lambist.

2 kommentaari:

  1. Lamp on uhke :) Kas need "varred" on reguleeritavad ka, üles-alla?

    Kuid jah, ühinen Tomiga, selline lamp pimestab. Mind häirivad ka laelambid millel varjamata pirnid silma (ehk prillide taha) paistavad. Varjatud ja lakke suunatud lambid on silmale "mugavamad" :)

    VastaKustuta
  2. mingil määral reguleeritavad, kuid mitte palju. muidugi on võimalus lambi osa lae poole keerata, kuid tegelikult on nad laele nii lähedal, et muutuvad häirivaks ainult siis, kui kogu aeg lakke vaadata ;)
    pealegi ei hoia me seda valgustust kogu aeg peal, sest kasutame rohkem väiksemat laualampi. lihtsalt vahel on vaja natuke eredamat valgust tuppa.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)