07.03.12

Quebeci õlu


Eelmise postituse vastuseks oli... (trummipõrin palun) ... Quebeci õlu! Quebeci provintsis võib kangemat kraami ka toidupoes müüa - Ontarios on selleks spets poed LCBO ja Beer Store. Ega ma naljalt muidu nendesse eripoodidesse just ei satu :) Ma arvan, et quebeci prantslased oleks väga solvunud, kui nad ei saaks toidukraami kõrvale samast poest ka korralikku veini või õlut osta, sellepärast ka ei takistata pudelite müüki igal pool ;)


Huvitav, milliste reklaamifirmade nõuandel küll õllekastid selliselt kaunistatud on? Mitte et mul midagi selle vastu oleks :) Äkki tekib nõnda arvamine, et polegi tegemist kangema kraamiga, mis suurel hulgal tarvitatuna tervisele mitte väga hästi ei mõju.



Allpool on siis eelmise postituse foto täielikul kujul... Kogu asja juurde käib pikk legend õllest. Annan lühikese kokkuvõtte maakeeli, aga video, mis tuleb üles nende kodulehel, on minu meelest hästi mõnus :)
Maudite (ehk neetud) oli üks esimestest kangetest õlledest, mida Quebecis müüdi (õlle suhtes võhikuna võin kusagilt loetuna väita, et see on belgia-tüüpi õlu ;). Maudite vihjab vanale legendile, mille järgi kunagi Ameerika mandrile tulnud kaheksa prantsuse metsatöölist igatsesid talvel jõuludeks koju minemisest. Appi tuli vanakuri ise nõudes loomulikult vastutasuks meeste hingi. Ja nõnda seilasid uljaspead lendava kanuuga oma külakesse. Ühel õnnestus aga lubadusest taganeda, kui ta jumalasõna suhu võttes põhjustas kanuu kukkumise maa peale.


Unibroue poolt valmistatud õllede hulgas on Maudite ("Neetud"), La Fin du Monde ("Maailmaots"), and Don de Dieu ("Jumala kingitus").  Pudelites pidi olema ka pisut pärmisetet, mis tähendab, et käärimisprotsess jätkub ka peale pudelisse panemist, mis pidi aitama ka säilimisprobleemi lahendamisel. Tunnistan, et mul pole mingit seisukohta ülalnimetatud õllede suhtes, sest minu meelest maitsevad kõik õlled ühtemoodi halvasti ;) Tomi meelest ei pidanud aga need Quebeci õlled kuhugi kõlbama. Aga nagu olen aru saanud, meeldivad talle pigem sellised heledamad ja mitte nii kanged märjukesed.


Ja veel üks pilt õllekastidest, mitte nii põnevatest kui need ülalpool on ;)

3 kommentaari:

  1. Poleks iialgi arvanud, et tegu on 6lle kujundusega :) Vaimukas!

    Heade soovidega,
    Eva

    VastaKustuta
  2. Hea näide sellest, et ilusa disainiga pakend ja kõrge hind ei tähenda veel head sisu. Mina olen proovinud kahte erinevat Quebecki õlut ja südamevaluga mõlemad peale paari sunnitud suutäit lumme valanud.

    Maitse meenutas kõige enam maleva ajal kiiruga vaaritatud koduõlut, mida me "mädaks" kutsusime. Mõnele äkki istub, maitse üle pole mõtet vaielda ütleb meie kutsagi kui end saba alt puhastab:)

    VastaKustuta
  3. Meil on myygis Stella. Vaata ka Arkadi Öllenurka!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)