29.03.12

Yummy Market Torontos


Lõpuks jõudsime meiegi sinna venelaste-juutide poodi Yummy Market, mis üsna meile tuttava poolakate Starsky poe moodi, st müüakse meile suht meelepärast toidukraami, nagu kohupiima, keefiri, marmelaadi jne. Meie jaoks on muidugi kõige suurem vahe asukohas. Kui Yummy asub umbes 20km kaugusel Toronto põhjaosas, siis Starsky on vaid 4km kaugusel. Nii et ega naljalt pikemat reisi ette ei võta, ainult ehk siis võib läbi lipata, kui oma sõpradele sinnakanti külla läheme. Neil, kes peavad ühistranspordi peale lootma, on Yummy kindlasti mugavam paik kohal käia, sest Starsky jääb Toronto linnast väljapoole, läänepiirilt hakkava Mississauga linna.


Muidugi on pood täis kaupa, mis venekeelsete kirjadega ;) Väga suur valik oli kohupiima! Kindlasti suurem kui Starsky's. Ehk ka praegu sellepärast, et lihavõtted on lähedal. Silma jäi suur suitsukeel, aga kahjuks päris soolase hinnaga, muidu oleks sellega kindasti kassa poole jalutanud.


Ega me palju kaasa ei ostnud, marmelaadi ja sprotti ja kalja ja kohkesi. Päris tore oli uurida suurt valikut kodusuppe, mis suurtes plasttopsikutes (pildil Tomi käe all). Pood on siiski väiksem kui Starsky, riiulid tihedamalt koos ja kui rahvast palju, siis võib väike trügimine tekkida, eriti liha ja koogilettide ees. Aga seda autentsem, kui ümberringi veel vene keelt kuuled ja kassapreili sinuga vene keeles juttu vestab. Ma olin isegi nii tubli, et suutsin talle vene keeles vastata :)


Kaasa ostetud Kvas Ochakovsky osutus siiski üsna lahjaks lurriks hoolimata kõigist kiidusõnadest (vaata ka venelaste reklaami ;) Mulle meeldib siiski kõige rohkem Riia pisut magusam kali.

2 kommentaari:

  1. Minu lemmik pood, sest tõesti saan TTC-ga kohale sõita kuigi ettevõtmine kodust poodi ja tagasi võtab kokku 3 tundi aga see ahjusoe leib on seda väärt :)
    Dadu kohukesed on kõige rohkem Eesti kohukese maitsega ja kohupiimavalik on seal alati selline olnud.

    VastaKustuta
  2. Kuna ma olen päris pikka aega ise leivamasinaga mitmeviljasaia küpsetanud ja nüüd sügisest viimaks ka leiba, siis boonusena saan ahjusoojale leivale veel hea küpsetamislõhna :) Tegelikult on meil väga lähedal sakslaste leivapood, kus samuti saab sooja saia ja leiba. Nende leivad on Torontos paljudes poodides müügil - Dimpfelmeier. Enne kui ise küpsetama hakkasin, käisime seal päris tihedalt. Kuigi vahel astun ikka läbi ning ostan vesikringleid ehk bagels, mis on fantastilised värskena. Olen neid ise ka küpsetanud, kuid see võtab natuke rohkem tegemist.
    Samas kui Yummy lähemal oleks, käiks kindlasti ise seal. Kõige rohkem kohupiima ja kohukeste pärast. Viimased tundusid soodsamad olevat kui Starskys.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)