02.06.12

Üleujutus rongi- ja metroojaamas



Ilmast polegi ammu kirjutanud... Meil on ebatavaliselt külm ja vihmane. Ole nagu äkki Eestisse sattunud :) Tavaliselt käib vihm üle ja päike tuleb välja, aga seekord on aina sadanud ning väiksem laps pani isegi kütte tagasi peale (kuigi mina arvasin, et parem lihtsalt midagi soojemat selga panna :) Reedene sadu oli selline, millist pole ammu näinud. Vihm tuli suure hooga ning justkui tuisates alla, sest tuuleiilid ulatusid kohati kuni 20m/s. Reedel (juunikuu esimesel päeval) kella viieks oli 38mm vett taevast alla voolanud, võrdluseks terve maikuu 44mm vihmasaak! 

Tom oli mures ega meil kodus ujutama ei hakka... meil ei hakanud, aga lehest lugesin hiljem, kuidas Torontos suurim rongi- ja metroojaam, Union Station, pandi tipptunnil kinni, sest vesi oli voolanud lausa kohinal treppidest alla. Kanalisatsioon ei pidanud vastu! Samuti soovitatakse jõgedest pisut kaugemale hoida. Käisin ikkagi (ma polnud lehti selleks ajaks lugunud) pargis jõe ääres kepikõnnil, ja imestasin, kui kõrgele vesi tõusnud ja kui sogane see oli. Muidu näeb päris selgelt põhjani välja.

Pilt siit. 
Lingi all on teisigi pilte! Ma ei imesta, et mõned kõigest sellest pisut ära ehmatanud olid! Ja keegi nutikas ei suutnud vastu panna ning tänu tänapäeva fototöötlusele ilmusid lausa haikalad vee sisse :) 

5 kommentaari:

  1. Ja mina vaatasin ja imestasin (enne kui jutu lõppu lugesin), et lausa kalad vees ujuvad. :D

    VastaKustuta
  2. appi, appi, mis teil seal toimub ;)

    VastaKustuta
  3. Ma kujutan ette, et kalade asemel oli ikka päris palju prahti :) Aga vahel juhtub siin, jah, imelikke asju. Tegelikult polnud Tomi mure sugugi asjatu, sest oleme oma keldrisse ka pidanud kord kummikutega minema! Tol korral oli meiesuguseid Torontos lausa hulgim, kui kanalisatsioon ei suutnud kõike vett ära viia.

    VastaKustuta
  4. Mu ühel kliendil tulid väikesed kalad koos mereveega kanalisatsiooni kaudu keldrisse, kui 2005.aastal Pärnus suur üleujutus oli.

    VastaKustuta
  5. Nii et kalakesed ujusid supi jaoks lausa tuppa :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)