27.11.12

Juustukoorikuga pizza


Vahelduseks toidujuttu. Kui lapsed väiksemad, oli mul kombeks igal laupäeval pizzat küpsetada. Nüüd on see kuidagi harvemaks jäänud. Ehk sellepärast, et Tom on avastanud mingid külmutatud pizzad, mis saavad kiiresti valmis ja maitsevad päris head, ning enamasti teeb ta seda teisipäeviti, kui ma alles hilja õhtus töölt koju jõuan. Kuigi Mari meelest ei kõlba need kuhugi :) Tegelikult eelistab Kirkegi minutehtuid, aga kui ma enam nii usin pole, siis lepib sellega, mis Tom ahju torkab.


Ükskõik milline see pizza ka ei ole, kõigile meeldib see, mille äärtesse on peidetud juustu. Olen seda isegi teinud, sest see pole ju üldse keeruline. Kõigepealt juustutükid kenasti ritta taigna äärtesse. Kasutan alati endatehtud tainast, mis on tehtud jämedast nisujahust ja mitmeviljaterajahjust.


Siis kenasti taianas üle juustutükkide. Nii tekivad kõrgemad ääred täidise jaoks. Kuigi tavalise pizza jaoks ma selliseid ääri ei tekitagi. 


Tomatisousti ma ise ei keeda. Kasutan poes müüdavaid spetskastmeid, mis maitsevad väga head. Siin on tavaline, kuigi meie kõigi meelest on küüslaugu oma ka imemaitsev. Vahel segan sousti sisse riivitud porgandit, et ikka hästi kasulik oleks :)


Lõpuks meelepärane täidis peale ning pizza ahju (nagu esimesel pildil näha). Kasutan ahjus küpsetuskivi, pizza läheb küll küpsetuspaberil selle peale, nii ei jää ta kindlasti põhjaga kinni. Soovitatud on maisi riputada kivile, kuid ma pole seda kunagi proovinud. Muide küpsetan ka kõik muud koogid ja küpsised kivi peal.

2 kommentaari:

  1. Isver,tunnen end korraga nii rumalana. Ma olen alati mõelnud, et kuidas seda juustuäärt tehakse, aga selle peale ei suutnud oma blondi peaga tulla:)

    VastaKustuta
  2. :D
    Tegelikult ei süvenenud ma ka enne ise tegemist, kuidas asi täpselt käia võiks. Kui olin fakti ees, et nüüd teen, siis nuputasin lahenduse :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)