20.06.13

Lõpuballi klassika


Pisut tööd laenuks võetud fotoga ja ongi noored autoga enam-vähem samas ajas tagasi :)
Laps jäi peoga rahule, kuigi ta imestas, miks toiduga peab nii palju mängima. Kui on kana, siis miks on vaja sinna sisse midagi muud toppida... nagu spinatit. Aga eks kõigega harju viimaks ära ;)  Noormehe ema oli päev enne väga mures, et neiule oleks vaja muretseda lilledega käepael, ikka nii nagu tavaks on, kui peole paarina minna. Mari oli väga ähmi täis, sest arvas, et midagi sellist pole küll vaja. Ega ema poissi uskuma ei jäänud, vaid pidi Mariga ise asja üle rääkima. Soovitasin, siis tüdrukul öelda, et see asi ei käi meie kommetega kokku ja oligi kogu asi lahendatud :)  Siin on ju erinevate tavade austamine väga au sees.


Peol pakuti siis süüa, tantsumuusika käis, kuigi tanstimas käidi hooti. Mari oli ikka natuke noormehega ka tantsinud, kuigi ta suur tantsufänn pole :)  Sõpradega oli tore koos olla. Mitte kõik ei tulnud paaridena. Ja mingit kohustust selleks pole. Mari ise küll tunnistas, et kui Amar poleks teda kutsunud, siis ei oleks ta viitsinud end küll kohale ajada, kuigi mitmed ta sõbrannad koos peole tulid. Needsamad sõbrannad uurisid Mari käest, millises juuksuris ta oma kena soengu sai. Ning siis kurtsid, mitu tundi nad ise soenguseadjatega veetma pidid. Mari oli minu pooletunnise sahmerdamisega väga rahul, eriti veel et ei pidanud kuhugi välja minema. Silmad said tal ka kergelt värvitud, siiani pole ta meigist üldse huvitatud olnud. Pidin talle peale käima, et ta mõned korrad enne ikka silmade värvimist harjutaks (Kirke on meil samasugune). Sellepärast ei oleks talle ka mingi uhke soeng sobinud. Kleite oli peol igast mastist, pikki ja lühemaid. Soengud enamasti ikka peas. Minu jaoks on kõik see huvitav, sest ise pole midagi sarnast kogenud, ja filmidest nähtu on nii kuis on, palju selles siis tõelist elu on :)

Siiajäetud kommentaari peale veel lisaks, et filmidest jäänud arusaam, kui tähtis ikka paaris kohale minna, ei pea paika. Ehk oli see kunagi olulisem, eks siis abielluti ju ka palju nooremalt ;) Kui olen küsinud tüdrukute käest, kui palju paare koolis on, siis tuleb välja, et mitte just väga palju. Rohkem ollakse sõbralikus vahekorras, ole siis poiss või tüdruk. Nii ei tähenda, kes kellega või kuidas promile minnakse. Peole (mis Kanadas ka formal nime all teatakse) ostetakse piletid, mis, olenevalt kohast, kus asi toimub, ei tarvitse sugugi väga odavad olla (vist oli kusagil 70 dollarit Mari jaoks). Koos sõradega võidakse näiteks üürida limusiin, millega siis kohale sõidetakse. Mõned agaramad armunud noormehed teevad seda lausa ainult oma sõbranna jaoks. Mari sai küüti oma sõbra autoga, mis oli kena. Arvestades, et kui kunagi tormasid noored endale kohe 16-aastaselt juhilubasid tegema, siis see on ka vaibunud ning Amari-suguseid juhte ei leidu palju. Seda ehk liigsest vanemate hoolitsusest, kes inertsist ikka oma suuri lapsi igale poole sõidutavad :)

Peale pidu võivad toimuda veel järelpeod. Kuhu mõned noored lähevad teadmisega, et proovivad ära alkoholi või teevad esimese suitsu või võtavad ette muud siiani keelatud asja. Rääkisime sellest Mariga natuke ja ta ütles, et ei tunne mingit vajadust ühegi katsetuse järgi, ning ei saa aru oma sõbrannast, kes seadis sammud järelpeole ainult selle mõttega, et end end purju juua. Huvitav on, kuidas Mari rõhutas, et niipea, kui ta saab teada mõne suitsetamislembusest, kukub see inimene tüdruku silmis mitu pulka. Eks pere mõjul ;) Sest meist keegi ei suitseta.  Alkoholi suhtes on ta pisut leebem, sest nõnda rikub inimene ise oma tervist ega mõjuta suurt teisi, tossu tõmbamisega peavad aga kõrvaltseisjad ju rikutud õhku sisse hingama.

Siin on koolipoolne teade peo kohta: 

Prom will be held at the Palais Royale and begin at 7:00 p.m. sharp. Doors will open at 6:00 p.m. and close at 7:00 p.m. There will be no admittance after 7:00 p.m. There are noin and out privileges. This is a school event, and as such, all school rules are in effect. Students who are under the influence of drugs or alcohol will not be admitted and no refund will be given.  

7 kommentaari:

  1. Tõesti põnev ja neiu näeb väga stiilne välja. Ma olen alati mõelnud, et kuidas sellega siis on - kui tüdrukut keegi ei kutsu, kas siis ei saagi minna aga tore, et võib ka ilma paarilistea minna.

    VastaKustuta

  2. Ma imetlen seda minevikku "tuunitud" fotot.

    VastaKustuta
  3. Väga ilus! Mul on mulje jäänud, et Mari on pikka kasvu, siis ainult sõber on ju ikka päris sihvakas? See oli sul küll hea idee rahvusliku eripäraga käerosetist keeldumist põhjendada :). Meikimine tuli meil ka alles hiljuti päevakorda. põhikooli lõpupäev algas meil meigikunstniku ja juuksuri juures. Tuleb tõde tunnistada, et harjumatult kauniks tehtuna oli see päev veelgi ilusam kõigile. ( ega siis emmegi põsed punata jäänud ;) )

    VastaKustuta
  4. Sa võiksid sellest kombest veel täpsemalt kirjutada. Filmidest on jäänud mulje, et need, keda ei kutsutagi need jäävad peost ilma?? Aga see on ju lõpupidu??
    ja kui lennus pole poisse-tüdrukuid võrdselt, siis kas võõrad võivad ka osaleda?
    Ja kas sealsed konservatiivid ei muretse, et noortele antakse vale signaal: keska lõpus peab juba paar olema? ja kas sealsed feministid ei muretse, et see mõjub nö vallaliste tüdrukute enesehinnangule halvasti jne
    :)

    Aga tütar on Sul imeilus! Palju õnne!

    VastaKustuta
  5. Peale aastatepikkust blogi lugemist, tunnen, et justkui minu tütar oleks läinud oma parima sõbraga ballile :) Tuli kohe pisar silma! (ja ma pole veel selline, kel silmad kergelt märjaks läävad). Mõlemad on loomulikult väga ilusad ning seda närvitsevat/muretsevat ilmet kannab ka pilt edasi :)

    Üks suuuuuur virtuaalne kallistus teile kõigile! x

    VastaKustuta
  6. Tänan jälle kenade sõnade eest! Reine, eks minagi ela Sinu pere tegemistele südamega kaasa ja loodan, et kõik ikka kenasti ja hästi läheb. Elan justkui uuesti laste suureks sirgumist Sinuga koos läbi ;)

    Täiendasin pisut postitust lõpuballi osas. Ma pole küll veel uurinud, kas mingi paari valik seal ka toimus.

    Mari on Eesti mõistes vist päris keskmise pikkusega, arvan, et ta on ehk kusagil 169 pikk, paar senti minust lühem (Eesti keskmised on vist 180/168). Aga noormees on tõesti pikemat sorti sihvakas isend, kes suht väikesekasvuliste kanadalaste (176/163) hulgas kaugelt silma jääb :) Mari tunnistas, et eks ta ikka piilu pikemaid poisse ja tegelikult tõmbab ka heledam nahk, kuigi ta ei peaks seda takistuseks, kui südamelähedane poiss ka tumedam on. Mina ei teeks ka numbrit ja minu üllatuseks on Tomgi väga vabameelne selles suhtes. Kui mehel ikka aru peas ja asjalik ja meie laps õnnelik, miks peaks mingi nahavärvi pärast vahele segama hakkama. Ma pean ka ütlema, et Amar on jätnud mulle siiani väga hea mulje, aga ega mina valikuid ei tee :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)