12.06.13

Pohlad aeda


Sel aastal aianduspoes käies avastasime uudisena kaks uut marjapõõsa sorti - pohlad ja mesimari (tõlgin viimast küll vabalt, mul pole aimugi, mis eestikeelne vaste võiks olla). Peaaegu et oleks ära ostnud, kuid andsime endale aru, et meil pole praegu lihtsalt aias ruumi, kui me just muru ei taha üles künda :)  Pohlad on muidugi tuttavad, kuigi ma pole neid küll kellegi aias veel kasvamas näinud. Aga miks mitte, nimelt on meie aed täis metsmaasikaid! Ei ole neid ise sinna istutanud, olid juba enne meid ja kipuvad aga järjest laiemale oma juuri ajama. Meie muidugi ei kurda. Mesimari on palju huvitavam. Kasvab Siberis (peaks meile siia hästi sobima siis) ja maitse on pisut mustikate moodi, kerge sõstra või vaarika varjundiga. Põnev ju!

4 kommentaari:

  1. kuidas kirssidega on, ja selle mesimarja võiks vist ikkagi huvi pärast kuhugi susata ja kas uued viinamarjad peavad ilusti vastu?

    VastaKustuta
  2. Vihma on ebatavaliselt palju tulnud. Polegi vaja olnud eriti kasta :) Kirsside koha pealt ei oska veel midagi öelda.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne21/6/13 01:07

    Sinine e. söödav kuslapuu

    http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=906&cid=1929

    VastaKustuta
  4. Tänan viite eest! Sealt leidsin ka teise taime, mida siin arktilise kiwi nime all tunneme ja mis meil ka aias kasvab - aktinidia. Soovitan aeda! Väga maitsvad viljad, nagu konsentreeritud kiwid :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)