01.07.15

Kanada päev

Täna siis üks vaga päev keset nädalat. Kanada päeva tähistamine olevat küll juba eile õhtul alanud, kuid meie ootasime ikka õige päeva ära. Tegelikult ei tee me ju suurt midagi. Kirke läheb õhtul sõbrannaga ilutulestikku vaatama.

Hommikul otsustasin, et valmistaks puna-valge teemalise magustoidu. Kirkege on mul raske, sest ta ei söö eriti mingeid kooke, nagu ma siin hiljuti põhjalikult kõik ära seletasin. Kuna küpsised tal üsna esireas meeldivuse poolest, siis otsisin välja need, mille vahele on pandud kakao-pähklikreemi (pole kunagi varem uurinud, aga tuleb välja, et tootjamaaks on Türgi!). Ostame neid tavaliselt poola poest, kuigi hiljuti avastasime pakid kenasti reas ka tavalises toidupoeketis - Food Basics, kuigi Torontoga kõrvuti seisvas naaberlinnas Mississaugas. Hakkisin küpsised väiksemateks tükkideks, panin peale vahukoort (hea, et mul seda juhtumisi külmkapis oli, täiesti õiget sorti, mitte purgist) ning maasikaid. Nõnda vaheldumisi. Vahukoort oleks ju võinud natuke rohkem olla, aga ega me pea siin liiga palju rasva sisse ajama :D Maitsesime mõlemad, ja tunnistasime heaks! Mari nägi mu pilti ja teatas, et kui tagasi Torontos, siis ma võiks sellise magustoiduga ta vastu võtta :) Panen ilusti kõrvat taha! Kõrva taha veel see, et võik panna juurde natuke näiteks hakitud tumedat shokolaadi või kuivatatud jõhvikaid.


Kanada päeva puhul võivad uudishimulikud läbi lugeda ka artikli, milles erinevad rahvused avaldavad arvamust Kanada osas. Siin veel üks. Ega seal palju imestada pole, aga inimesed ei tea eriti midagi Kanadast :D  Või kui, siis enamasti siiski positiivset (natuke negatiivsest siiski ka). Mis on kena. Sest siin on KENA! Eriti kui ise kõigi vastu kena olla ja mitte liiga palju viriseda ning ennast peale suruda :P  Nii nagu igal pool maailmas tegelikult ;)

1 kommentaar:

  1. Jube hea ja lihtne küpsisemagustoit: küpsised, banaan, maasikad ja apelsin tükeldada ja segada vahukoorega. Lasta seista (retsepti järgi lausa terve öö). Siis jagada magustoidukaussidesse ja panna peale värsket vahukoort, kaunistuseks maasikaid ja shokolaadi.

    See lihtsalt meenus, kui lugesin, et Mari magustoitu tervituseks tahab. ☺

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)