27.07.15

Parliament Hill Ottawas ehk siis Kanada valitsusehoone


Parlamendihoone asus meie peatuskohast vaid veerandtunni jalutustee kaugusel. Nii et võtsime vaevaks teise päeva õhtul sealt veel korra läbi põigata, mis sest et hommikul koht juba üle vaadatud sai ja kuigi olime surmväsinud. Ma ei imesta, et Airbnb kaudu leitud võõrustaja meie kohta kirjutas: vaiksed, puhtad ja sõbralikud :) Meil polnud energiat lärmi tegemiseks või toa segi ajamiseks :P  Igal juhul tulime õhtul imetlema suurt valgusmängu, mis hoonele suunatud piltide abil ja nii inglise kui prantsusekeelsete seletustega andis kiire ülevaate Kanada ajaloost. Tõeliselt tore elamus. Võtsin ka pisut seda linti, kuid annan siinjuures hoopis nende ametlikult lehelt leitud ülevaate.


Alustasin valgusmänguga, kuid tegelikult näevad parlamendihooned nõnda välja. Hommikul sadas pisut vihma, nii jäi meil väljaminemine kauemaks, sest olime täiesti vihmakaitsega, st vihmavarju ega keepe polnud meil kellelgi kaasas. Nõnda ei jäänud me ka sappa, kust oleks saanud tasuta tuuri pileteid paralamenti. See tähendab, kui neid oleks veel meile jätkunud. Ei hakanud aega raiskama. Lõpuks peab midagi ka järgmiseks korraks jääma :) Küll aga õnnestus näha suurt etendust vaatepilti, kui toimus vahtkonnavahetus. Eriti meeldis mulle, et puhkpilliorkester mängis vahepeal üsna tuntud toredaid lõbusaid laulukesi.




Kanada riigipeale pühendatud sammas. Elizabeth II on see, kellele mina ja Tom oleme truudust vandunud, et ikka ustavad Kanada kodanikud oleksime. Lapsed seda tegema pole pidanud, sest on juba siin sündinud.


Minu reisiseltsilised Ottawa teekonnalt. Õnneks mingeid probleeme nendega polnud :) Tublid tüdrukud, kes ei virisenud kordagi, kuigi Kirke proovis küll ühest muuseumikülastusest eemale viilida. Ütlesin, et koos me tulime, koos ka teeme asju. Ning oligi asi paigas! Võib teinekordki koos kuhugi nõnda minna ;)


Lühike video vahtkonnavahetusest ja mõned kaadrid õhtusest valgusmängust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)