30.10.12

Sandy Torontos


Troopiline torm jõudis otsaga isegi Torontosse (New Yorgist, kus olukord palju hullem, kirjutab Reede oma blogis). Kuigi meedia hoiatas, et inimesed oleks meiegi linnas valmis elektrikatkestusteks ning üleujutusteks, siis õnneks läksid asjad siiski paremini, kui kõige hulleamd ennustused teatasid. Tuuled tuhisesid küll ägedalt. Õhtul koju tulles tekkis vahepeal tunne, et haaraks kusagilt kinni, muidu olen otsaga varsti sõiduteel. Öösel rabistas vihma tulla ning tuul vingus akna taga. Hommikuks kaunistas maapinda lisaks puulehtedele ka hulgaliselt suuremaid ja väiksemaid oksi (ülemine pilt on laenatud ja näitab, kuidas kõik lahtine kraam ringi lendas, orav ei lenda, aga loodab kindlasti midagi maitsvat prahi hulgast kõhutäiteks leida). Mõnel pool oli ka elekter ära, peamiselt traatidele kukkunud puuokste või puude pärast. Üks 50ndates eluaastates naine sai surma, tuule poolt lahtirebitud poesildi ette jäädes. Ise nägin/kuulsin hommikul, kuidas ühe maja katuse serv ägedalt vastu seina peksis. Sinna alla ei oleks tahtnud kuidagi sattuda.

Vihma on kallanud juba nädalavehtusest, küll mitte Sandyga seoses, kuid nüüd jätkub see kuni laupäevani. Mis on suht ebatavaline nähtus minu meelest Toronto jaoks, kus märjad ilmad üsna kiiresti päikese vastu vahetatakse. Tegelikult mulle meeldib vahelduseks just selline ilm :) Tekib peaaegu et tunne, nagu oleks Eestis ;)

Muidugi on juttu olnud Halloweenist, kas näiteks võiks selle hoopis igaks juhuks ära jätta. Aga nagu ajalugu on näidanud, et igasugused keelud traditsioonist kõrvale hiilida, pole just eriti hästi vastu võetud. Lõpuks jääb ikkagi asi lapsevanemate kaela, kas nad lubavad oma võsud tänavatele või mitte.

Foto siit.

4 kommentaari:

  1. 6eonstyTore kuulda, et teil ikka kõik korras on. :)
    Tulingi siia kontrollima, et Sa ega pole siia miskit kirjutanud.
    See orav seal pildi keskel tegi just sellise tunde, et ta ka on tuulega linna lennanud. :)

    VastaKustuta
  2. Kyll on hea, et Sandy Torontot niimoodi ei räsinud nagu ta New Yorki puistas. Looduse vastu inimene ikka ei saa. Viimasel ajal tundub, et loodus näitab oma ylemv6imu aina rohkem. V6i on mul lihtsalt selline tunne?

    Tervitustega päikselisest Londonist,
    Eva

    VastaKustuta
  3. Looduse vastu tõesti ei saa... kuigi inimesed on seda proovinud teha. Õnneks ei ole me siiski kõige hullemas kohas, kuigi kes teab, mis selle üleüldise soojenemisega kõik kaasas võib käia.

    VastaKustuta
  4. Anonüümne5/11/12 12:03

    Vestlesin just oma tütrega, kes rääkis, et Islandilgi oli Sandy pahandust teinud. Tõsi küll, seal lennutas ta ainult inimesi vastu maju, tõstis õhku ja lasi siis jälle maha prantsatada. Lühidalt, pisivigastusi ja luumurde andis traumapunktidel lappida.
    Tore et teil seal kõik ikka korras on -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)