27.04.09

Ilmamuutus

Laupäeva õhtul hakkasime linnast lääne poole sõitma, kui siiamaani eriliselt soe ilm (26 soojakraadi) tegi äkki täispöörde ning külm õhumass kohale jõudis. Ja üldsegi mitte rahulikult, ikka suurt tähelepanu nõudes. Tolm ja praht lendas õhus ringi, moodustades ähvardavaid pööriseid. Toronto lennujaamas mõõdeti 30 aasta tuulekiiruse rekord - 115 km/h (32 m/s). Lõuna-Ontarios oli elektrikatkestusi ligi mitmekümnes tuhandes kodus. Torontos oli täna hommikul (kolmandat päeva järjest) veel 700 kodu ilma elektrita.


Väga kiiresti kattus seni pilvitult sinine taevas tumehallide pilvedega. Valgusfoorid kõiguvad tuule käes ähvardavalt.



Pilvede mäng. Kõva tuul sasis puid ning lükkas ümber elektriposte, räsis jalgratturid ja jalakäijaid. Mitmete majada katused said kannatada ning vara jäi langevate okste või puude alla. Inimesed õnneks suurt vigastada ei saanud. Ainult ühele mehele lendas kaela ligi 20-kilone reklaamsilt - haiglas poputati ta kenasti üles.


Hoolimata kõigist neist aastatest siin mandril, ei ole ma väsinud imetlemast ilmataadi väge ja võimu. Püüdsin autosõidul mõned kaadrid filmilindile. Parasjagu sattus raadiost tulema õues toimuvaga kokku minev muusikapala :). Kirke teatab vahepael, et kotrollib, kas ta on ikka turvaliselt kinni; igaks juhuks küsib sama asja Tom veel üle. Viimaks tormi hääled, enne veel kui vihm ja äike välja ilmuvad. Saame kenasti majja ning mõni hetk hiljem sajab juba kui oavarrest.


1 kommentaar:

  1. Anonüümne28/4/09 01:27

    Hmmm, meil siin lubas tänaseks kuni 24 kraadi sooja. On kuiv ja lius päikesepaisteline ilm. Vihma võiks tulle küll, aga sellist vinget tuult ja tormi ei soovi. Polegi ilmateadet jälginud, et mida edaspidi loota võib. Nädalavahetusel tõime maalt veel ahju- ja pliidipuid, kuur oli juba peaaegu täiesti tühi. SEda on ennegi juhtunud, et jüripäeva soojale järgneb külm ja kõle mai. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)