10.06.09

Maniküür kassile

Mari teatas, et kiisudel on küüned liiga pikad. Võttis siis kordamööda nad selili sülle ja tegi küünelõikuse ilma teiste abita ära. Kiisud olid vist nõnda ehmunud ebatavalisest asendist, et ei protesteerinudki väga! Oleme tavaliselt kahekesi seda teinud, üks hoiab lõikuse ajal kassi kinni.

Liisu ja Puma on üldiselt väga head (heast suguvõsast ;), kes jätavad meie istumispaigad ja vaibad rahule. Laeni ulatuv kratsimispost on seevastu küll kõvasti vatti näinud ja narmendab igalt poolt. Loomulikult ei ole meil pähegi tulnud Põhja-Ameerika kombe kohaselt ja paljude eeskujul küüsi lasta juurtega eemaldada, isegi kui nad kodukassid on, kes väljas ei käi. Lihtsalt tuleb vahel aidata kiisukestel teravad küüneotsad maha lõigata.

4 kommentaari:

  1. see küünte juurtega eemaldamine on julmimast julmem. ma seda siit sinu blogist esimest korda lugesingi, kui sa kunagi varem kirjutasid. ma olin kohe täitsa shokis ja nutsin pool ööd patja. vahel on lihtsalt häbi olla inimene :(
    siin, saksamaal, pole ma sellist juurtega eemaldamist kuulnud. meil endil on ka kassid ja kunagi kui me ühe kassi varjupaigast töime, siis temal olid kohe väga pikad küüned. ma ei muretsenud mööbli pärast, aga siis tekkis mul küll hirm, et äkki tal endal on ebamugav köndida.
    kui loomaarsti käest küsisin, et kas ma neid natuke löigata vöiksin, siis härra loomaarst oli väga ehmunud ja ütles, et ärgu ma seda küll tehku. kassidel on küüsi vaja! no meil nad jooksevadki väljas ja töesti, polnud probleemi mingisugust.
    aga väike küünelöikus pole mu meelest töesti hull, kui tegu toakassidega. aga selle juuretga eemaldamise peale ei vöi ma mitte möeldagi. väga julm.

    VastaKustuta
  2. Eks see küünelõikus olegi meil peamiselt teravate otste äralõikamine. Vahel, kui liiga pika vahe peame, siis on näha, kuidas mõni küüs katki on. Ma tean, kui paha minul on katkise küünega olla, aga ei tea, mida kass tunneb :) Kui tal sama paha on, siis ma arvan, ta pigem rõõmustab oma maniküüri üle :)
    Me ei ole tahtnud oma kasse õue niisama jooksma lasta, sest suurlinnas, kus liiklus tihe, jääb liiga tihti kasse kadunuks. Oleme neid ainult tagaaeda oma silma all lasknud.

    VastaKustuta
  3. Esimest pilti nähes arvasin, et see minu juukselõikusest tehtud kuklapoolelt ja imestasin, et kuidas see kassi maniküüriga seotud:)

    VastaKustuta
  4. Kuulsin kassidel küünte eemaldamisest esimest korda alles nädal tagasi, ausalt, süda läks pahaks. Kus on loomakaitsjad nüüd?
    Koeratõud, kes on aretatud nii, et saba tuleb ära lõigata, nemad võivad loomakaitsjate pärast oma suured tugevad sabad veriseks peksta?! Lõigata ei tohi!!! Aga kassidel kisume küüned välja?!?
    Mida inimesed küll endast mõtlevad?

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)