08.06.09

Teadusmess koolis

Iga-aastane kaheksandike teadusmess toimus eelmisel nädalal. Paarilisega pidi käsile võtma mingi teema, kokku panema stendi ning katsed. Mari ja Nuran töötasid valguse kallal. Kuna neil oli vaja oma esituse jaoks pimedust ja saal oli liiga hele, siis olid nad saali kõrval pisikeses ruumis.



Veel mõned pildid esitustest. Tuuleveski kasulikkusest, kuigi kindlasti kulus rohkem elektrit tuule tekitamiseks ja pisikese lambi põlema panemiseks :).
Ja proovi kodus järgi, pane kaks raamatut selliselt kokku nagu teisel pildil ning vaata, kas saad lahti tõmmata!


Väga prakitiline esitus, millised ained kõige paremini erinevaid plekke välja võtavad.

Happeline ja aluseline keskkond, kasvuhoone, muna pudeliavast sisse saamine.

Vee ja tärklise segu, millest kiiresti üle minnes sa ei vaju 'vette'. Neil oli see anum põrandal ja tüdrukud jooksid näitlikult üle segu. "Mythbusters" ühes saates demonstreeritakse seda suuremalt (vaata lõpu poole).

Lapsevanematele ja külalistele toimus esitlus kolmapäeva õhtul. Käisin pea iga juurest läbi, küsisin küsimusi ja kiitsin :) Mõnele ütlesin "cool", aga Kirke arvas, et nii ei sobi ikka emmedel rääkida :D Mari arvas, kui sellevastast seadust pole, siis ütle mida tahad :)

Seal oli üks pearätikuga lapsevanem, kellel videokaamera käes ja ta palus, kas ma võiksin tema lapse seletusi kuulata, kui ta filmib. Ma siis olin tubli ja kuulasin tähelepanelikult, esitasin isegi mitu "tarka" küsimust! Kokkuvõttes, hästi tore oli! Lapsed on vahvad ning olid varmalt seletusi jagamas. Eriti meeldis, et taoline üritus kõigile vaatamiseks oli. Järgmisel päeval käis terve kool sealt läbi. Isegi Kirke, kes ei olnud küll veel tervist täiest tagasi saanud, kippus kooli :)
Muide, üks õpetaja ütles, et neil oli puudunud 70 last eelmisel nädalal. Ma ei julenud küsida, kas selle kurikuulsa seagripi tõttu (vabandust, selle kohta ei tohi seagripp öelda, aga mul pole need numbrid ja tähed meeles ja ma ei taha neid otsima ka hakata). Praeguseks oleme kõik siiski terved!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)