23.09.09

Kooliaeg

Kui avaneb võimalus, siis on minu tüdrukud kribinal-krabinal puu otsas :)
Nüüd on muidugi kool ja koolitöö ja karate taas päevad tihedaks joonistanud. Mõlemale meeldib koolis. Kirkel on seitsmendas klassis pisut rohkem koolitööd, kuid ma näen, kui palju tõsisemalt ta asja võtab.

Minu rõõmuks on ta hakanud palju rohkem lugema! Paar päeva tagasi pidin lausa pahandama:"Kui sa kohe ei lõpeta lugemist, siis... " Siis jäin vait ja me hakkasime mõlemad naerma.
"Emme, kas sa oleks usknud, et sa kunagi mulle nii ütled?"
Ei oleks uskunud küll, aga mul on ääretult hea meel. Ta loeb praegu Erin Hunteri raamatuid kassidest (Warriors), kes kuuluvad eraldi klannidesse ning omavahel sõjajalal on. Paistab, et lood on põnevad, sest Mari kiitis neid ning Kirke on täiesti sisse võetud.

Kaks ja pool nädalat uue kooliaasta algusest... Mari on oma uue kooliga rahul! Piisas esimesest korrast, et ta end juba mugavalt tundis! Juhtumisi olin hiljuti telefoni otsas ühe emaga, kellel on samavanune poeg ja kellega koos nad olid Eesti Lasteaias. Hiljem käis poiss ka Eesti Koolis ning ma viisin teda sealt õhtuti koju. Meie lapsehoidja kantseldas
vahepeal teda ja ta õde mingi aeg meie kodus. Eriti pidi silma peal hoidma tüdrukul, kes kippus lillepoti mulda sööma.

Muidugi küsisin kohe, kuidas poisil läheb, sest temagi alustas gümnaasiumis.
"Kus sinu Mari käib?"
"Ja sinu Mati?"
"Nad on ju samas koolis!!!"
Mari polnud kindel, kas tunneks Mati ära, kuid paar päeva hiljem oli Mati ise Mari näinud! Nii et tuttavaid ja sõpru jätkub hulgaliselt. Mõned on isegi karate trennist seal.

Mari võtab matemaatikat akadeemilisest pisut kõrgemal tasemel (mitte kõik koolid ei paku seda) ning oli eriliselt õnnelik, kui ainukesena oli kiiresti osanud õieti vastata ühele nipiga küsimusele kohe esimesel tunnil.
Kompuutritundmise tunnis on neil nüüd kuus tüdrukut koos ning Mari oli päris rahul, et nad Tomiga olid ühe läpaka suvel lahti kiskunud koos.
Mari uurib juba, kas ta saaks mäesuusatamisklubisse ja võistkonda, kuid see algab millalgi novembris.

Nii paju siis koolist praeguseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)