28.09.09

Parem versioon koolist


"I'm in a better version of school!" teatas Mari täna mulle!

Ta on tõesti väga hästi ja kiiresti uude kooli sisse elanud. Muidugi on suur vahe Eesti koolidega selles, et kõik üheksandikud on mujalt tulnud. Puuduvad need, kes juba esimesest klassist peale seal käinud oleks.

Talle meeldib, et koolikord on vabam. Ei aeta suure vahetunni ajal ükskõik millise ilmaga õue mängima. Süüa võib samuti vabalt seal, kus meeldib, kuigi puhveti/söökla taoline koht on seal olemas. Tervislik toit (näiteks salatid) pidi olema müügil palju odavamalt kui võileivad ja muu kiirtoidu kraam. Mina panen talle küll ise midagi kaasa ja siiani pole ta huvi üles näidanud, et koolist ise midagi osta. Sõber räägib, kuidas rahakott väga kiiresti kõhnaks jääb, kui seda iga päev teha.

Kooliõpetajad on lahedad ning suhtuvad neisse väga sõbralikult. Siiani pole ma veel kordagi kuulnud, et ta millegi üle nuriseks. Isegi mitte koolitööde pärast :)

Kõige rohkem kurvastab Mari, et egiptlannast sõbranna lendas tagasi Egiptusesse. Nouran oli Mariga samas koolis vist viis aastat ja samamoodi lahkumise pärast päris õnnetu. Kuid vanemate otsused on kivisse raiutud, eriti kui lapsed ikka veel alaealised. Loodetavasti ei kao neiu kusagile püramiidide vahele ära ja neil jääb omavaheline kontakt püsima.

3 kommentaari:

  1. Anonüümne2/10/09 12:37

    Postimehes ilmunud artikli valguses võib väita, et teie lapsed elavad ka paremas versioonis perekonnast.
    http://www.postimees.ee/?id=170088
    Võib olla ei olegi meie koolisüsteemis õige see, et laps on igapäevaselt koos ühtede ja samade nägudega 12 aastat jutti. Seltskonnavahetus tuleb ju alati kasuks suhtlusvõimele ja ka oskusele ennast kehtestada. -K-

    VastaKustuta
  2. Huvitav artikkel ja ma pean paljus nõustuma. Omal ajal vist ei oleks, aga kohalik süsteem on mu arvamusi palju muutnud!
    Mulle meeldis üks kommentaar, kus nimetati, et lastesse peaks kenasti suhtuma ja kiitma! Siin ongi see väga üldine õpetajate poolt. Kindlasti mõjub positiivselt! Miks me eestlastena küll kiitusega niiiii kitsid oleme... ja kurjustama varmad...

    VastaKustuta
  3. Tore, et lapsel uues keskkonnas hästi läheb ja ta sisse sulanud on :)
    Tegelikult on ju võõrasse kohta raske minna, ka täiskasvanutel.
    Nii, et tublid tüdrukud olete omale kasvatanud :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)