12.01.10

Nõud

Umbes-täpselt 250 aastat tagasi elas Inglismaal üks mees nimega Josiah Wedgewood, kes asus tööle tuntud potissepa juures. (Seesama Wedgewood on muide Charles Darwini vanaisa). Kuna ta jalg oli pisut vigane, siis ei saanud ta just ise keerleva aluse ees istuda, et tasse ja kannusid meisterdada. Nõnda sai ta ülesandeks rohkem uusi disaine välja mõelda. Hakkaja mehena pani ta püsti oma tehase, kus ta muide oli eriliselt hästi oma töötajate eest hoolitsenud!!! Seda ei saa tänapäeval sugugi kõigi ülemuste kohta kahjuks ütelda, aga eks ajad muutuvad :)

Tänapäevani on Wedgewood nõud eriliselt kõrgelt hinnas! Ja ma ei imesta, sest nii kauneid tasse ja taldrikuid ja teekanne tahaks minagi kodus omada :) Kuninganna Elizabeth II kroonimispidusöök oli serveeritud just selle kompanii taldrikute pealt ja 1994.aastal näiteks tellis Vene valitsus 47 tuhandest nõust koosneva serviisi!

Kõik nõud on käsitsi kaunistatud ja piltidega ilustatud! Kuid looduse käsi võib vahel hoopis kaunim olla nagu see vääriskivi, millele kaunis muster peale saanud.



Wedgewood tegi mustast portselanist nõusid ja muid esemeid. Selline siil lillepotina kuluks mullegi tuppa ära :) Ta oli ka äge orjuse vastane ning lobis selle kaotamise poolt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)