25.11.10

Kaubakonteineritest majad



Jälle võivad kanadalased endale rahulolevalt õlale patsutada, sest nutikad mehed Torontos on leidnud eriti nutika lahenduse majade ehitamiseks. Kasutatakse ära vanad kaubakonteinerid, millest saavad kõigi mugavustega elamud! Peaasi, et on maatükk olemas, kuhu see püsti panna, luba ka ja vundament! Kompanii nimeks on MEKA World. Hinnad algavad neljakümnest tuhandest dollarist. Hiljuti ilmus üks näiteks New Yorgi majade vahele! Mugav ja moodne, üle 70% materjalidest on taaskasutusena uue elu leidnud. Ehitajad väidavad, et sees on soojestus ning soovi korral võib lisada ka päikeseenergiapaneelid. 95% majast on valmis, kui see kohale saabub ning lõplik viimistlus ja elamiskõlblikuks muutmine võtab umbes 2 nädalat. Kui elukoht liiga väikeseks jääb, võib seda vabalt laiendada. Kes pole oma elus vähemalt kordki klotsidest maja ehitanud :D Mina elaks täiesti rõõmuga sellises väikeses ehitises :) Kuigi pean siiski tunnistama, et palkmaja on pisut rohkem südame küljes!

3 kommentaari:

  1. Iga kell elaks sellises majas, eriti veel nii kaunis loodusvaatega kohas, keset monotoonset suburbiat ei oleks see vist enam see.
    Britid on nii konservatiivsed, kui asi puudutab moodsat arhitektuuri. Ei taheta, pole soovitatav, õiendatakse vastu, kui mõni progressivsem inimene kavatseb moodsa maja küla servale püsti panna.
    Igav, ehitavad uusi elumaju pseudo viktoriaanlikus vm stiilis.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne27/11/10 08:20

    Taaskäitluse head ideed. Mulle see maja meeldib, igatahes etem nii mõnestki viimasel ajal Eestisse ehitatud palkmajast. Terem-teremokid nagu mina neid kutsun. Traditsioonilite eestipäraste palkmajadega seob neid ainult materjal.
    Ühe FB konto seinalt leidsin järgmise lingi:
    http://www.fubiz.net/2010/09/30/brandbase-pallet-office/
    Seal siis erinevad kontoridisainid. Ma ise tahaksin näha pilti sellest kontoritöötajast, kes on seal kogemata oma pliitasitopsi ümber lükanud... :D -K-

    VastaKustuta
  3. Anonüümne6/12/10 19:03

    http://inhabitat.com/cite-a-docks-100-dorm-rooms-made-from-shipping-containers/

    see on kah tore lahendus konteinerite kasutamiseks :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)