23.03.11

Ega te arvanud, et kevad on käes :)


Kas kevade ametlik algus ka tegelikult seda tähendab, on omaette küsimus :)  Meil oli pea nädal aega juba selline tunne, et kevad on kohe-kohe siin, lumi sulanud, tänavadki juba pea kõik kuivad. Lasime isegi Koko ilma papudeta õue. Mina torkasin kingad lausa paljaste varvaste otsa (pikad püksid olid siiski jalas, nii hull ma ka pole :) Ja täna ärkasime üles ehtsa talveilmaga. Terve päev on lund alla kallanud, lisaks möllas vinge tuul mööda tänavaid. Vahel pole meil siin terve talve jooksul sellist uhket lumesadu.

Kirke arvas hommikul, et võiks ikka ainult tossud jalga panna, aga tegin natuke emme ranget häält ja ei lubanud tal ilma saabasteta uksest välja. Muidugi hea, sest kuidas ta muidu oleks koju tagasi sumbanud. Tööle jäid mõned hiljaks, sest keegi ei oodanud nii kehvasid sõidutingimusi, teed olid väga libedad. Metroo oli tõesti tavapärasest aeglasem. Õhtuks oli Torontos üle 10 cm lund maas, aga hetkel sajab aga edasi.


Klõpsisin keskpäeval Eesti Maja aknast pilte. Arvestades, et Torontos on tavaliselt selgelt eristatavad ainult talv ja suvi, siis pole ka ime, kui talv kuidagi ära ei taha minna :) Öeldakse, et enam-vähem kesk-aprilliks peaks olema kõik lumesajud läbi. Eelmine selline hiline sadu oli kuus aastat tagasi, 2. ja 3. aprillil!

4 kommentaari:

  1. Metroo? See on ju maa sees? Maa-aluse tuiskas ka täis? ;)

    VastaKustuta
  2. Toronto metroo ei ole väga sügaval maa all ja kohati tuleb ka maa peale välja. Mis tähendab, et suure luemsajuga võib juhtuda, et rööpad on lume all. Kuigi enamasti on metroo aegluse põhjuseks tavapärasest rohkem inimesi, kes loobuvad autoga tööle sõitmast. Teen nalja, et vaesekestel pole ju metroosõidu kogemusi :)

    VastaKustuta
  3. Oi-oi-oi...meil on siin aga täitsa imelikult soe - kaks nädalat on päike soojendanud. Vahepeal käis vihm ja nüüd on kerge roheline vine juba dekooriks. Täna löi kraadid ka lakke - 21 ja lauspäike. AGA, ma ise olen ikka veel kahevahel ja äraolev - miski ütleb, et külm pole veel jääDavalt lahkunud ja mingid üllatused ootavad veel ees - eks näis.
    Teile aga, hei-hei kelgule ;-)

    VastaKustuta
  4. kelgud jäid küll koju, kuid Tom ja lapsed käisid veel suusamäel (umbes 2 tundi sõitu põhja poole). oli väga külm olnud, tuuline ja lundki oli tulnud!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)