05.09.11

Beseekook õhitud riisiga


Leidsin selle retsepti omapärase beseekoogi jaoks ühelt rootslaste toiduklubi leheküljelt. Tundus huvitav mõte kasutada õhitud riisi, millest siiani oleme ikka peo jaoks vahukommide ja võiga maiuspalasid teinud (Eestis on iiris väga populaarne, ma arvan, vanast harjumusest ;)


Vaja läheb 
4 munavalget
2,5 dl suhkrut
5 dl õhitud riisi

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja õhitud riis. Laota küpsetusplaadile. Retsepti järgi peaks panema 150 kraadisesse ahju umbes 30-40 minutiks. Ise arvan, et võiks veel madalama kuumusega küpsetada ja pikemaks ajaks, siis tuleb kuivem besee, mis mulle endale rohkem meeldib. Selle peaks nüüd kaheks lõikama ja vahele võib panna shokolaadikreemi. Minu kook sai üsna õhuke, poleks saanud lõigata. Lisaks oli see väga rabe. Nii otsustasin hoopis parajad koogitükid teha. Sellele panin vahukoort ning mustikaid ja maasikaid (soovitan neid päris ohtralt panna). Sai väga hea suutäis. Sõbranna arvas, et mul olid pähklid sisse pandud ;) Tegelikult muutis riis koogi pisut lahedamaks ja mitte liiga magusaks.

3 kommentaari:

  1. üritan peagi järgi proovida!! pildid on küll isuäratavad! :) aitäh jagamast!

    VastaKustuta
  2. Ma loodan, et maitseb :)

    VastaKustuta
  3. Tegin seda beseed nädalavahetusel ja pean tunnistama, et ei tulnud hea. Järgisin retsepti ahju kuumuse osas ja küpsetas 40 min. Kõige parem oli pealmine kiht, hea krõbe, aga selle all oli kohe niiske vahune riisipudi, riisiterad olid süües üsna nätsked ja kõvad. pooleks lõikamisest ei saanud juttugi olla. Ilmselt Sul õigus, et peab kauem ja madalamal kuumusel olema, aga ei tea, kuidas see riisile mõjub. Enivei, enam seda ei proovi, jään traditsioonilise besee või riisikrõbinad+vahukomm juurde.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)