08.01.12

Kohvi-besee küpsised


Kui retseptist jäävad järele munavalged - nagu laimi-jõhvikakoogist, siis mulle meeldib teha kohvi-besee küsiseid. Ise ma kohvi ei joo, kuid kohvi annab minu meelest hea maitse küpsetistele. Eriti kui nad muidu väga magusad oleks! Tunnistan, et ma väsisin käsitsi vahustamisest ära, sellepärast on tulemuseks pisut laialivalgunud küpsised :)

Vahusta:
 
2 suurt munavalget
Lisa lusikahaaval:
4 spl suhkrut
2 spl pruuni suhkrut
Kui munavalged tugevas vahus, sega ettevaatlikult sisse

3 spl suhkrut

1 spl pruuni suhkrut
1 tl lahustuvat espresso või kohvipulbrit

Küpseta tund aega 90
°C ahjus, peale seda vähenda vähehaaval temperatuuri 50°C ja hoia ahjus veel umbes 5 kuni 6 tundi (minul olid nad seal öö läbi).

2 kommentaari:

  1. Ma eile just uurisin igasuguseid munavalgeküpsiste retsepte (piparkoogitaignast jäi hulgem munavalgeid järele). Mõtlesin, et võiks proovida makroone teha, aga kui Nami-namist lugesin, kui peen värk just sellise sileda kuju saavutamine on, siis mõtlesin, et teen parem tavalist beseed lahustuva kohviga (mulle ka väga meeldib kohvimaitse). Nüüd vaatan, Sul täitsa nagu päris makroonid :) Need peavad just niimoodi siledad olema. Nii et kreem vahele ja delikatess valmis :)

    VastaKustuta
  2. :D
    Pole kunagi varem proovinud makroone teha, kuigi mandliga asjad meeldivad küll. Aga vist jään ikka nende kohvibeseede juurde, ükskõik kuidas nad lõpuks välja näevad :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)