05.01.12

Prillid...


No nii, kui uus mina, kes proovib elu pisut lihtsamalt võtta, siis on vaja ka uusi prille. Tegelikult sai need küll juba sügisel muretsetud ja mul tekib peaaegu küsimus, kas uue mina tekkimine pole hoopistükkis seotud uute prillide koju toomisega ;) Eelmisi kandsin nii pikalt, et enam ei mäletagi, mis ajast täpselt, nii et viimane aeg oli mingi muutus läbi teha. Õieti küll sai klaase vahetatud, kui pakend samaks jäid, selline alumise raamita, musta triibuga üleval, nagu näiteks siin pildil.

Nüüd tekkis mul suurusehullustus, mis tähendas, et poodi ainult niisama raame vaatama minemise mõte kuhugi pilvede alla haihtus ja ma kolme paari prillidega koju tulin! Aga teisiti ei saanud ju, sest eripakkumine kaks paari ühe hinna eest saada osutus palju kallimaks kui kolm paari osta! Kuidas see täpselt nõnda oli, pole mul aimugi, aga ma ei saanud ju "ei" öelda, kui müüja kavala näoga naeratades uuris, kas oskan arvata ära, kui palju kaks ja kui palju kolm maksma lähevad. Minu nõutu pilgu peale halastas ta kiiresti ning seletas hinnavahe ära. Võib-olla hakkas tal hoopis minust kahju head pakkumist tehes, sest ma olin juba tükk aega riiulite vahel ringi kolanud, Tom kannatlikult kõrval (või vähemalt mõnda aega kannatlikult, sest mingil hetkel hakkas ta uurima, kas kusagile võiks oma taguotsa toetada, kasvõi põrandale ;)

Aga nii raske oli valikut teha! Järgmiseks korraks pean kõrva taha panema, et parem on astuda prillipoodi, kus valik hulga väiksem oleks. Sest mis sest suurest valmisest kasu oli... raamid näevad ju üsna sarnased välja - selge, maitse mul ju vähemalt poole tunni jooksul palju ei muutu. Oh, ja veel üks tähtis ääremärkus endale...
parem hoida eemale uhketest äridest, kus hästi palju peegleid ja lambid eredalt säramas, sest mul kulus valimise asemel tükk aega hoopis imestamise peale, millal mu näkku nii palju kortse tekkinud oli :D

Igal juhul oli poeonu väga lahke ning läks tõi ära kolmanda paarina sinised raamid, mida olin ühe valikuna kaalunud ja siis kahjatsusega riiulile tagasi poetanud. Kuna ma olen juba mõnda aega kahevahel olnud, kas peaksin muretsema lugemisprillid, st bifokaalsed läätsed, või saan ikka niisama hakkama, siis kolme paari ostuga oli väga kerge ühed just sellised valmis lasta meisterdada. Lisaks teatas üliarmas poeonu, et ta võiks tasuta mulle teha ühed läätsed sellised, mis päikesega tumedaks tõmbuvad. 

Kui ma oma uute prillidega lõpuks laia ilma ette läksin, siis töö juures, kus ma päeva jooksul kohe kindlasti rohkem tolgendan kui kodus, ei märganud keegi minu muutust, ma ei öelnud meelega ka midagi. Teisel päeval üks siiski märkas, tema auks pean ütlema, et see oli tema jaoks esimene kord mind uute prillidega näha, sest ta polnud eelmisel päeval tööl ;) Aga ega temagi ei pannud hiljem tähele, kui erinevate klaasidega kohale ilmusin. Nüüd kui fotode pealt asja justkui kõrvaltvaataja pilguga sain uurida, siis ma ei imesta! Ega ise poleks ka mingit vahet märganud. Ok, pean siiski tunnistama, et kaks sõbrannat tegid hiljem kohe esimese pilgu peale märkuse muutuse kohta :)

Kogu asja kokkuvõtteks pean ütlema, et ise ma kopikatki (rääkimata sentidest) välja ei käinud, sest tervisekindlustus nii minu kui Tomi töö kaudu kattis lõpuks kõik kulud! Mis ei tähenda, et seda kindlustust võiks taevani kiita, sest osa palgast läheb selle olemasolu jaoks kindlustusfirmale - minul rohkem, Tomil vaid kübe - oleneb töökohast. Ning prille saan osta ainult iga kahe aasta tagant. Huvitav on ka see, et nüüd on kindlustusfirmad hakanud ka osaliselt lasersilmalõikust katma. Nad võiks seda ju isegi rohkem teha, sest kas see pole neile lõpuks odavam, sest muidu maksa iga kahe aasta tagant prille välja? Aga ma pole kindlustusekspert. Ning pealegi ei lase ma ei nuga ega laserit silma ligi. Ma ei saa ju prillidest loobuda, mille taha ma oma tuhmust ikka peidan ;)


Lisaks jäi nimetamata, et mul oli tekkinud väike kaval plaan prillid hoopis üle interneti osta, nii ei peaks end ju poodi minemisega vaevama (otsi eyeglasses online näiteks). Neid kohti on nüüd tekkinud, lisaks veel selliseid, kus võid näiteks oma pildi üles laadida ja siis erinevaid prille ette proovida. Siin on artikkel soovitustega prilliostu kohta internetis. Mulle tundus asi aga siiski pisut kahtlane, sest kes teab, kui suured ja laiad need raamid ikka on, lisaks veel mõõdud... Ja nõnda tahtsin lihtsalt ühest poest läbi hüpata ja pisut eeltööd teha. Eeltööst sai aga hoopis suur ost :)

5 kommentaari:

  1. Ma olen vaga impressed, et leidsid kolm paari prilliraame korraga. Minul on alati nii raske prille valida, mulle tundub et nii vahesed sobivad mulle. Ma peaks voib-olla poodi vahetama - voib-olla on mujal targem/mulle sobivam valik.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne6/1/12 06:43

    Mystika... Ma tellisin endale suvel uued prillid, valimine läks kärmelt, aga puhtalt klaaside kättesaamine võttis kolm nädalat. Ja klaasipaari hind oli paarisaja euro kanti ja kõik poed, nii "uhked" kui "nurgatagused", jõudsid pärast soodukate ja muude asjaolude arvesse võtmist umbes sama hinna juurde. Sulle anti lihtsalt niisama, poest, laost?

    VastaKustuta
  3. Ma olen varem käinud ühes väiksemas äris, kus müüja vaatab mulle näkku ja annabki ainult paar paari proovida, soovitades tavaliselt ühte rohkem. Tal on olnud minu meelest imehea maitse. Aga kuna ma tulin sealt silmaarsti juurest ära, siis enam ei satu ka sinna. Nüüd pean ise valikuid tegema, mis üldsegi kerge pole :) Mul on hea meel, et ikka lõpuks sellega hakkama sain, ja veel nii mitu valikut tegin :D

    Ega niisama ei anta siin midagi :D Kui kindlustust poleks, oleksin ikka pidanud maksma need kinni. Ja eks ma pidin neid eriklaase ikka paar päeva ootama, ainult ühe paari tegi ta kohe valmis.

    VastaKustuta
  4. Anonüümne6/1/12 09:15

    Kindlustus? Sa vist ei ela Eestis?

    Ma ei kujuta ette, et saaks prille üle neti osta. Esiteks - peab ikka peeglisse vaatama, et kuidas välja näed. Teiseks - ka klaaside valimine on tänapäeval teadus, plastik vs mineraalklaas ja erinevad katted ja sellest sõltuvad hinnad. Ja klaas ja raam peavad omavahel ka sobima...

    VastaKustuta
  5. Juba viimased 22 ja pool aastat ei ela ma Eestis, mis ei tähenda, et ma pidevalt seal ei käi ja asjadega kursis pole :)

    Aga üle interneti ostes on kõik need erinevad tähtsad tegurid valikutena olemas. Ja nagu nimetasin, võid oma foto abil virtuaalselt prille proovida. Need ühed, mida mina virtuaalselt proovisin, on enamvähem sarnased nendele, mis ma ka ostsin. Arvestades, et sel viisil ostes on prillide hind märkimisväärselt odavam, siis kindlustuse puudumisel, kaaluksin sellist ostuviisu väga tõsiselt, või ostaksin need Eestist, kus prillid võimalik soodsamalt muretseda:)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)